19 Юни 2024сряда08:09 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Възкресяването на фашизма

/ брой: 102

автор:Александър Симов

visibility 4061

Миналата сряда в столичен клуб известни историци представят сборника "Месец на кръв!На подем и погром! Сто години от Септемврийското въстание". Сред авторите можем да видим проф. Искра Баева, проф. Мария Тодорова, доц. Борис Попиванов и много други. Събитие като всяко друго. Това, което го прави различно е, че на него нахлува група младежи, които се държат арогантно, нападат словесно гостите и се опитват да провалят разговора. След като са принудени да напуснат клуба те изчакват края на дискусията и отвън продължават с агресивното поведение. Кулуминацията е, че напръскват с лютив спрей една от организаторките, която веднага е отведена в болница и изкарва там цялата вечер.
Класически, безцеремонен, абсолютно фашистки брутализъм!
Но медиите напълно игнорираха това събитие. Все едно никога не се е случвало. Представете си обаче обратната ситуация - ако някой беше нахлул и опитал да провали презентация на поредната книга за ужасите на социализма. Тогава щеше да има вълна от коментари, заплахи за самоубийства и мелодраматични вопли. Пред лицето на истинският фашизъм обаче - само мълчание. Позорно мълчание.
Това не е спонтанен хулигански акт. Няма как да бъде причислено и към младежките щуротии и внезапни изблици на насилие. Това е идеологическа, чисто фашистка акция и заради това, ако не й бъде обърнато внимание, все едно реабилитираме най-мрачните, кървави и зловещи времена на българската история. Атаката срещу събитие, което е посветено на Септемврийското въстание е нов етап от възкресяването на примитивния български фашизъм, който с всякакви политически ритуали и ексорсизми упорито беше ваден от гроба в течение на 30 години. Резултатът днес е налице - идеологически надъхани шпицкоманди ходят да се саморазправят с всички носители на различна гледна точка. Прекрасният нов свят на демокрацията на умните и красивите.
Защото всъщност това е премълчаваната истина за мизерията на днешната политическа реалност. Шпицкомандите от младежи с бръснати глави и пречупени кръстове за военното крило на умните и красивите. Тези фашистки експлозии са пряк продукт на тяхната политика, на малоумните им битки с историята, на опитите миналото да бъде изтрито, а паметниците разрушени. Когато създадеш такъв вакуум и го напълниш с патетични лъжи и простотии, резултатът винаги е един и същ. Така че градското дясно може, ако иска да организира по десет гей-прайда на година, истината е, че реабилитацията на фашизма я започнаха и довършиха те.
Още по-символичен е фактът, че младите изверги атакуват събитие, което е посветено на Септемврийското въстание. Десетки полуинтелектуаци изкараха пари за по два апартамента, за да ни убеждават, че това е някакъв метеж и в него няма никакъв антифашистки заряд, защото, видите ли, в България фашизъм не е имало. Царството е съществувало в някаква розова политическа идилия и само агентите на Коминтерна са смущавали политическият мир. Неофашистите неслучайно избраха за атака подобна дискусия, защото в истината за въстанието е скрит целият дълбинен проблем с реабилитацията на най-мрачните психопати, които е раждала българската история.
Асен Разцветников описа България след разгрома на въстанието като страна в която е надвиснал безпощаден "зъл и черен" призрак. От неговата устни капят "димящи капки черна кръв". Точно този призрак беше изваден от блатото на миналото и днес го виждаме необезпокоявано трупа нова енергия, а бащите му, неговите възкресители и съучастници, гледат встрани и се борят с руската заплаха и комунизма. Живеем в най-подлите времена!

Канят се да забранят най-старите коли у нас

автор:Дума

visibility 496

/ брой: 113

Енергийният министър обещава под 1,5% поскъпване на тока

автор:Дума

visibility 488

/ брой: 113

Реконструират Бетонния мост в Пловдив за 6 месеца

автор:Дума

visibility 467

/ брой: 113

Експерт: Докладът ще каже, че не сме готови за еврото

автор:Дума

visibility 468

/ брой: 113

НАТО иска още ядрени оръжия в готовност

автор:Дума

visibility 512

/ брой: 113

Визита на Путин в Ханой скара САЩ и Виетнам

автор:Дума

visibility 556

/ брой: 113

Нетаняху разпусна военновременния кабинет

автор:Дума

visibility 467

/ брой: 113

ООН: Светът се проваля в битката с бедността

автор:Дума

visibility 459

/ брой: 113

Екощуротии

автор:Мая Йовановска

visibility 493

/ брой: 113

Пламъкът, който продължава да гори

автор:Евгений Белий

visibility 548

/ брой: 113

Нови "ценности"

автор:Таня Глухчева

visibility 495

/ брой: 113

Социално инженерство

/ брой: 113

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ