22 Юли 2024понеделник21:29 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Аптекари на протест срещу проектонаредба

/ брой: 122

автор:Дума

visibility 526

Собственици на аптеки започват ефективни протести, проектът на Наредбa № 4 влезе в силa от 4 юли. По време на форум на фармацевтите в Пловдив те предупредиха, че още тази сряда те ще спрат работа за два часа заради опасността от фалити. Очаква се около 80% от аптеките да бъдат принудени да прекратят договора си с НЗОК и така на практика да спрат работа. Фармацевтите предлагат да се преосмисли начинът на плащане на аптеките или да се запази сегашният модел. В проектодокумента се предлага да отпадне ограничението на една рецепта да се предписват до три лекарства, свързани с лечението на до три различни заболявания. Цели се да се даде възможност за назначаване на цялостна терапия на пациента в една рецепта, както и да се намали тежестта върху аптеките при обработка на електронните рецепти.
Даден е срок 3 дни рецептата да бъде изпълнена в аптека, която пациентът прецени, но ако той вземе лекарствата си от две аптеки, НЗОК ще плати сумата за обработена рецепта пропорционално на двете аптеките. Пациентът ще има възможност да вземе лекарствата си и в различни дни (в рамките на 3 дни) от една и съща аптека.

Обмислят увеличаване на стойността на ваучерите

автор:Дума

visibility 596

/ брой: 137

Германските вагони са извадени от употреба за профилактика

автор:Дума

visibility 586

/ брой: 137

БНБ намали прогнозата си за българската икономика

автор:Дума

visibility 558

/ брой: 137

Първо - членство в ЕС, после конституцията

автор:Дума

visibility 681

/ брой: 137

Словакия се гневи на санкции от Киев

автор:Дума

visibility 600

/ брой: 137

Сирийци наръгаха с нож германски учител

автор:Дума

visibility 566

/ брой: 137

Накратко

автор:Дума

visibility 520

/ брой: 137

Върнете ги!

автор:Мая Йовановска

visibility 607

/ брой: 137

Чувство на безпомощност

visibility 601

/ брой: 137

Лайен срещу Европа

автор:Юри Михалков

visibility 618

/ брой: 137

Мицкоски открито ни се подиграва

автор:Велизар Енчев

visibility 622

/ брой: 137

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ