27 Септември 2024петък18:32 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Снимка ludogorets.com

Фалстарт на Лудогорец

Първа загуба на шампионите при Сираков

/ брой: 184

автор:Дума

visibility 310

Лудогорец загуби от Славия Прага с 0:2 на старта на Лига Европа. В Разград българският първенец бе тотално надигран от чешкия му опонент. Головете вкараха Матей Юрашек (37) и Моймил Хитил (65). Основна заслуга "орлите" да не инкасират разгромен резултат имаше вратарят им Серджио Падт, който през втората част спаси няколко чисти голови положения. Гостите бяха и без куп контузени важни футболисти. Френският рефер Жером Бризар правилно отмени по един гол на двата отбора - на Сон (Лудогорец) и Ян Борил (Славия). До друго реално голово положение "орлите" не можаха да стигнат. Така Захари Сираков претърпя първа загуба, откакто замени Георги Дерменджиев като треньор на разградчани. До момента той имаше седем победи и едно равенство.
В следващия кръг във втория по сила клубен турнир Лудогорец ще гостува на Виктория Пилзен (Чех) на 3 октомври от 22 ч.
"Има разочарование. Тежка загуба. Направихме нелошо първо полувреме. Допуснахме грешка. Не мога да си обясня защо беше така втората част. Изобщо не влязохме добре в мача. Не стартирахме, както искахме, мислим за следващия мач. Нямахме тази динамика, агресия, която искаме. Знаехме, че сме по-добре технически от противника, трябваше да играем простичко и да търсим нашите атаки", обяви Сираков. Той започна срещата без нито един българин, а второто полувреме се появиха Ивайло Чочев (66) и Георги Русев (83).
"Държахме контрола в мача до първия гол, но се случва да се допускат такива грешки. Първото полувреме бяхме равностойни. Искахме да спечелим, но те използваха нашите грешки и ни победиха. Трябва да си вземем поуките. Имат високи нападатели и бяха физически много силни, а показаха и постоянство, което ги доведе до победата", анализира капитанът Якуб Пьотровски (Пол).

58% от българите печелят колкото за разходи

автор:Дума

visibility 546

/ брой: 184

Плоският данък е по-изгоден за богатите

автор:Дума

visibility 717

/ брой: 184

Забраняват да си продаваме колата на части

автор:Дума

visibility 610

/ брой: 184

Такситата с двойна тарифа по празниците

автор:Дума

visibility 608

/ брой: 184

ЕС започва преговори с Албания за членство

автор:Дума

visibility 639

/ брой: 184

Русия променя ядрената си доктрина

автор:Дума

visibility 811

/ брой: 184

Призив за край на огъня между Израел и Ливан

автор:Дума

visibility 732

/ брой: 184

Накратко

автор:Дума

visibility 1353

/ брой: 184

Кметът-бомба

автор:Александър Симов

visibility 1104

/ брой: 184

Линията на осъдените души

автор:Барбара Пейчинова

visibility 738

/ брой: 184

За колко ни оценяват

автор:Евгени Гаврилов

visibility 760

/ брой: 184

Глобалният мир е пред безпрецедентна заплаха

автор:Дума

visibility 777

/ брой: 184

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ