06 Август 2024вторник12:05 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Младите в Румъния - оптимисти за изборите

/ брой: 105

автор:Дума

visibility 2749

65% от младите хора в Румъния са убедени, че представляват силата, която ще определи резултата от изборите. Основните причини, поради които смятат да гласуват, са упражняване на демократичното им право (43 на сто), желание да влияят върху европейските политики (41 процента) и защита на демокрацията от екстремизма (8%). Това показват резултатите на социологическата агенция ИНСКОП.
Едва 2,5 на сто от румънците смятат, че страната им върви в добра посока, докато 60,3 процента са песимисти за бъдещето.
В Румъния евровотът съвпада с местните избори и проблемите, свързани с Брюксел, са засенчени от такива за корупцията в общините.

БСП очаква нов служебен премиер

автор:Дума

visibility 107

/ брой: 148

Седем души получават пенсия над 3400 лева

автор:Аида Ованес

visibility 83

/ брой: 148

По-чести измами за работа в чужбина през лятото

автор:Дума

visibility 111

/ брой: 148

Два самолета от Испания помагат за гасенето на пожарите

автор:Дума

visibility 103

/ брой: 148

Опасни електрически кабели са превзели пазара

автор:Дума

visibility 107

/ брой: 148

Кризата в Близкия изток може да оскъпи горивата

автор:Дума

visibility 97

/ брой: 148

Въвеждат задължителна дезинфекция на границата

автор:Дума

visibility 85

/ брой: 148

Влизаме в еврозоната през 2026 г.

автор:Дума

visibility 116

/ брой: 148

Великобритания свика комитета „Кобра“

автор:Дума

visibility 69

/ брой: 148

Зеленски иска съседите да свалят руски ракети

автор:Дума

visibility 95

/ брой: 148

Иран иска мир, но "ще накаже" Израел

автор:Дума

visibility 84

/ брой: 148

Накратко

автор:Дума

visibility 107

/ брой: 148

Имитация

автор:Ина Михайлова

visibility 351

/ брой: 148

Ние, горящите спящи

автор:Мартин Карбовски

visibility 99

/ брой: 148

Чудатата машина Ноле

/ брой: 148

Къде сте, гръмогласни НПО-та и феминистки?*

visibility 100

/ брой: 148

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ