27 Август 2024вторник17:31 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Снимки Спортал.бг

ЦСКА падна и от Арда

4 загуби от 5 мача е най-лошият старт на "червените" в историята, треньорът Стипич пред уволнение

/ брой: 162

автор:Дума

visibility 1123

Пропадането в игрови план за ЦСКА не стихна и в VI кръг в efbet Лига. „Червените“ регистрираха историческа първа загуба от Арда с 1:2 и записаха четвърто поражение от първите си 5 мача през сезона, като отбелязват най-лошия старт в цялата си история.
За домакините нигерийският им таран Чинонсо Офор (42) откри с глава. Безсилието на "червените" пролича, когато Станислав Иванов овладя вдясно и промуши поред топката между краката на Християн Петров и на Браян Кордоба, за да подаде на Иван Тилев (52), който удвои на празна врата.
Новият нападател на ЦСКА – Годуин Коялипу (85), намали с глава след корнер, но дебютният му гол за "червените" не предотврати загубата им.
Съперниците си размениха и по една греда - Християн Петров (45) улучи десния стълб на вратата на Анатоли Господинов с удар с глава, а Борислав Цонев (74) също разтресе с шут страничния дирек на Густаво Бусато след пас на Офор.  
Норвежкият ас на гостите Тобиас Хайнц беше сменен веднага след втория гол на Арда, а при напускането на терена гневно изрази недоволство от решението на треньора Стипич, като отказа да стисне ръката му. Треньорът на вратарите Горан Брашнич се опита да успокои Хайнц, но също бе засипан с гневен монолог, а от пейката играчът продължи да мърмори. Той е в ЦСКА от зимата на 2023 г., но от пролетта формата му видимо спадна. Само на старта срещу Лудогорец (0:1) игра цял мач, но изпусна дузпа. Заменилият го срещу Арда Матиас Фаетон също се поддаде на нервите и минута след влизането си удари без топка Емил Виячки, но реферът Васимир Ел-Хатиб му показа само жълт картон.
В добавеното време Фаетон овладя подаване на левия фланг, центрира в наказателното поле, там резервата Петко Панайотов стреля, но в аут.
Стипич отново се оправда след третата поредна загуба, че не смята да подава оставка. "Не знам, но не сме достатъчно добри. Не бяхме агресивни, бавни бяхме. Не знам защо е това лошо начало. Имахме реакция само след като вкарахме гол, но беше късно", призна Стипич.
"Никога не съм изпадал в такава ситуация - 4 загуби от 5 мача. Имаме проблеми, депресирани сме. Надявам се да водя отбора и в следващия мач", каза още той.
Наставникът на Арда и бивш играч на ЦСКА Александър Тунчев бе изключително щастлив от историческия първи успех на Арда срещу ЦСКА.
„Няма как да не съм доволен с оглед на това, че победихме. Отбелязахме 2 гола, но и пропуснахме няколко шанса и накрая трябваше да треперим дали ще вземем победата. Когато победиш Левски или ЦСКА, това винаги остава в историята. Радвам се, че под мое ръководство Арда успя да победи ЦСКА”, завърши Тунчев.

Тазгодишното вино ще е по-хубаво, но по-скъпо

автор:Дума

visibility 317

/ брой: 163

Цените по морето падат с 20%, сезонът продължава до октомври

автор:Дума

visibility 272

/ брой: 163

Кафето в Гърция рязко поскъпва

автор:Дума

visibility 243

/ брой: 163

Производството на сладолед у нас намаля драстично

автор:Дума

visibility 252

/ брой: 163

Гърция подготвила нови социални мерки

автор:Дума

visibility 257

/ брой: 163

„Таймс“: Русия е близо до победа в Донбас

автор:Дума

visibility 274

/ брой: 163

Париж удължи ареста на Дуров

автор:Дума

visibility 263

/ брой: 163

Преговорите за Газа вървят към провал

автор:Дума

visibility 347

/ брой: 163

"Пенчо бре чети..."

автор:Барбара Пейчинова

visibility 317

/ брой: 163

Размиване на отговорности

visibility 274

/ брой: 163

Потресаващо мълчание

visibility 267

/ брой: 163

Ще отпаднат ли "малките матури" след 4-и и 10-ти клас

автор:Дума

visibility 287

/ брой: 163

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ