05 Ноември 2024вторник15:05 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Кампанията на Неков "Да защитим българския вкус" събра българи в Брюксел

автор:Дума

visibility 3473

След България кампанията на евродепутата от БСП Момчил Неков "Да защитим българския вкус" предизвика голям интерес и в Брюксел. Стотици присъстваха на представянето на уникални нашенски продукти. Много българи, живеещи в белгийската столица, също уважиха събитието. Допълнителна атракция беше и фолклорното изпълнение на певческата група към НЧ "Л. Каравелов - 1897" от с. Куртово Конаре, община Стамболийски, което завърши с традиционни хора. Целта на кампанията, инициирана от Неков, е да популяризира най-доброто от идентифицираните продукти от т.нар. български столици на вкуса в Брюксел. На събитието бяха представени над 10 продукта - розов домат и капия от Куртово Конаре, месо от Източнобалканска свиня, Еленски бут, Странджански чай, зелено сирене от Черни Вит, Реселешки воден лук, Навпавок от Разлога, био сирене от местна българска калоферска коза, Габровски пестил, дегустация на вино от гъмза от региона на Сухиндол. Представена беше и концепцията "Селски мол" от Габрово, целяща стимулиране на предприемачество в селските райони. "Радвам се, че на празника на Съединението на България Брюксел стана "столица на българския вкус и култура", заяви българският евродепутат. За първи път бяха представени толкова много традиционни и уникални продукти и храни от България. Събитието бе уважено и от български и чуждестранни евродепутати. Кампанията по защитата на уникалните български продукти, както и представянето на продуктите се осъществява в партньорство със "Слоу Фуд България".

МФ подготвя по-високи данъци и осигуровки

автор:Дума

visibility 328

/ брой: 211

МФ подготвя по-високи данъци и осигуровки

автор:Дума

visibility 316

/ брой: 211

Таксиметрови шофьори плашат с протести

автор:Дума

visibility 327

/ брой: 211

Повече фалшиво сирене произведено у нас

автор:Дума

visibility 326

/ брой: 211

Мая Санду преизбрана за президент на Молдова

автор:Дума

visibility 357

/ брой: 211

Русия обстреля райони с украински българи

автор:Дума

visibility 343

/ брой: 211

Наземна операция на Израел в Сирия

автор:Дума

visibility 363

/ брой: 211

Камала Харис води в анкета на гласували

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 211

Трошенето продължава

автор:Евгени Гаврилов

visibility 353

/ брой: 211

Вотът с "трите К"

visibility 289

/ брой: 211

И пак вечният въпрос: Какво да се прави

автор:Анко Иванов

visibility 359

/ брой: 211

Една реплика на г-н Пламен Орешарски

автор:Георги Пирински

visibility 285

/ брой: 211

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ