14 Юли 2024неделя07:24 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Над 200 именити българи зад Калфин и Данаилов

Тандемът на БСП с мисия да върне единството и надеждата у хората

/ брой: 213

автор:Ралица Николова

visibility 2035

Над 200 известни българи, уважавани имена от културата, спорта и науката, се събраха вчера, за да изразят подкрепата си за кандидатпрезидентската двойка на БСП. Певци, актьори, олимпийски шампиони, писатели и интелектуалци станаха част от клуба "Ивайло Калфин - президент", чиято идея тръгна от Стефан Данаилов. Той още преди месец започна инициативата за създаването на малки клубове из страната в подкрепа на кандидата на левицата.
Поканих ви в една роля, сега съм пред вас в друга, обърна се Данаилов към гостите в хотел "Шератон". Той подчерта, че именно подкрепата на толкова успели българи го е мотивирала да се включи в изборната битка. Нещата в тази прекрасна държава трябва да се променят, категоричен бе актьорът, който на няколко пъти повтори, че е горд да е вице на човек като Калфин.
Сергей Станишев също не скри ентусиазма си от присъствието на толкова много успели българи, заявили категорично подкрепата си за президентския тандем на БСП. Той описа Ламбо като олицетворение на българската духовност, култура и народност, а Калфин - на държавността и икономическата стабилност. Лидерът на левицата цитира и последните "крилати фрази", завъртяли се в интернет: "ГЕРБ има 19 км магистрала, а Ламбо е на всеки километър". Няма друг като него, който да е толкова обичан, обърна се отново към Стефан Данаилов бившият премиер.
Ивайло Калфин пък обяви вицето си за свое "вдъхновение" и не скри радостта си, че до него ще стои човек със здрави ценности. Нашата цел е България да бъде на хората, които разбират колко е важно да потърсим единството и да върнем надеждата, заяви кандидатът за президент. По думите му българите имат нужда да видят, че България може да успява. Подкрепата на Стефан Данаилов от първия момент ми даде страшно много сили, продължи Калфин. Той се обърна към любимия актьор и добави: "Стефан познава големите успехи на България и е работил за това културата ни да върви напред. Той върви не след хора, а след идеи - за справедливост, за солидарност, за национално достойнство, за грижа и внимание към тези, които имат нужда, и за подкрепа на духовните водачи на нацията".
С цялото си сърце, с всичките си умения ще се борим да спечелим изборите, обеща Данаилов. Залата го аплодира, а тримата с Калфин и Станишев вдигнаха наздравица с по чаша вино и си пожелаха успех. Срещата вчера бе символично откриване на президентската кампания на левицата.
Сред гостите в "Шератон", дошли да подкрепят двойката на БСП, бяха писателят Антон Дончев, актьорът Венцислав Кисьов, дизайнерката Жени Живкова, тв водещият Ники Априлов, поетесата Надежда Захариева, бившият шеф на НДК Христо Друмев, борецът Александър Томов и бившият треньор на националния отбор по футбол Христо Бонев, бившият главен секретар на МВР Красимир Петров, бишият председател на ДАМС Весела Лечева, журналистката Велислава Дърева, бившият спортен министър от кабинета на НДСВ Васил Иванов-Лучано. Членове на клуба в подкрепа на Калфин са още Валери Петров, Димо Димов, ген. Михо Михов, Недялко Йорданов, Йордан Йовчев, Нешка Робева, Иванка Гръбчева и др. 

 

Обявяват кандидат-купувачите на "Виваком"

автор:Дума

visibility 1179

/ брой: 131

Плащаме до 10 лв. за чадър на морето

автор:Дума

visibility 1098

/ брой: 131

НАТО пуска военен коридор през България

автор:Дума

visibility 1276

/ брой: 131

Левицата във Франция търси премиер

автор:Дума

visibility 1142

/ брой: 131

Фантазии и шамани

автор:Александър Симов

visibility 1273

/ брой: 131

Райски намерения по пътя към ада

автор:Деси Велева

visibility 1282

/ брой: 131

В очакване на Конституционния съд

visibility 1173

/ брой: 131

Датата - 12.07.2024 г.

автор:Дума

visibility 1189

/ брой: 131

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ