14 Юли 2024неделя05:50 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

От началото на годината

ВВС на Русия са получили над 100 нови вертолета

Армейската авиация се е сдобила с Ми-28Н „Нощен ловец”, Ка-52 „Алигатор”, Ми-8АМТШ, Ми-8МТВ5, Ка-226, Ми-26 и „Ансат-У”

/ брой: 252

автор:Желязко Тенчев

visibility 1466

Армейската авиация на ВВС на Русия от началото на годината е получила повече от сто нови вертолета. Това, както съобщава "Интерфакс", е заявил официален представител на управлението на пресслужбата и информацията към Министерството на отбраната на Русия Владимир Дрик. В числото на доставената военна техника влизат Ми-28Н "Нощен ловец", Ка-52 "Алигатор", Ми-8АМТШ, Ми-8МТВ5, Ка-226, Ми-26 и "Ансат". Точното съотношение на предадената военна техника Дрик не уточнява. Освен това Сизранският филиал към военния учебно-научен център на ВВС е получил многоцелеви адаптивни вертолети "Ансат-У", с които от догодина на тях ще се провежда обучение на пилотите. Освен доставката на новата техника предприятията на руския отбранително-промишлен комплекс се занимават и с ремонт и модернизация на вече експлоатирания от ВВС вертолетен парк. От началото на 2011 г. от ремонтните площадки на военните са били предадени около 70 модернизирани вертолета. Доставката на новата и модернизираната техника за армейската авиация на ВВС на Русия се осъществява в рамките на държавната поръчка за 2011 г., чийто обем по линия на Министерството на отбраната е около 580 милиарда рубли. В средата на август т.г. генералният директор на "Вертолетите на Русия" Дмитрий Петров е заявил, че в рамките ГОЗ-2011 Министерството на отбраната е сключило с холдинга седем дългосрочни и три краткосрочни контракта. При това това е отбелязал, че през годината военните ще получат 450 единици вертолетна техника - както нова, така и модернизирана. Като цяло действащите планове на военното министерство разглеждат ежегодното закупуване и доставката на войската на повече от сто единици нова вертолетна техника. Мащабното снабдяване на войските с нови вертолети е разгледано в държавната програма за въоръжаване на Русия за 2011-2020 г., чийто обем е определен на 23 трилиона рубли. Документът предполага закупуването и доставката на войската на 1150 машини.
 

Обявяват кандидат-купувачите на "Виваком"

автор:Дума

visibility 1179

/ брой: 131

Плащаме до 10 лв. за чадър на морето

автор:Дума

visibility 1098

/ брой: 131

НАТО пуска военен коридор през България

автор:Дума

visibility 1276

/ брой: 131

Левицата във Франция търси премиер

автор:Дума

visibility 1142

/ брой: 131

Фантазии и шамани

автор:Александър Симов

visibility 1273

/ брой: 131

Райски намерения по пътя към ада

автор:Деси Велева

visibility 1282

/ брой: 131

В очакване на Конституционния съд

visibility 1173

/ брой: 131

Датата - 12.07.2024 г.

автор:Дума

visibility 1189

/ брой: 131

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ