17 Октомври 2024четвъртък22:19 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Що е плуралистично мнение

/ брой: 16

visibility 437

Г-н Лозанов,
Обръщам се към вас, тъй като не мога да се обърна към истинския автор на спирането на предаването "Деконструкция", а не ми се иска да вярвам, че председателят на СЕМ е паднал толкова ниско и сам се е решил на такава откровена цензура. Обръщам се към вас, за да се опитам да опровергая нескопосаните опити да представите тази цензура като принципно решение, понеже "в предаването на Петър Волгин липсват алтернативни, плуралистични мнения".
Внимателно слушах вашите изявления. Там думата "алтернативно" отсъстваше. Тя беше употребена от други, не толкова рафинирани автори. Вие предпочитахте друга дума - "плуралистични". Но аз мога да ви кажа, че тя е още по-абсурдна. От народното ни творчество се знае, че там, където битуват трима българи, има поне четири мнения. Погледнете, както е модерно да се изразяваме, в социалните мрежи. Там има стотици "плуралистични" мнения. Въпросът е дали те заслужават да бъдат чути по БНР. Много се съмнявам. Ако погледнем и случая със закриването на "Деконструкция", се осмелявам да се надявам, че и във вашето съзнание се въртят поне две мнения - едното на честен човек, който не е съгласен с упражняването на цензура в едно демократично общество, и другото - на председателя на СЕМ, който е длъжен да изпълнява нарежданията на властимащите. Ако съм прав, бъдете благодарни на г-н Волгин, че не ви дава трибуна в "Деконструкция", за да ви избави от необходимостта да измъчвате своята съвест. Ако не съм прав, жалко за господина Георги Лозанов.
Що се отнася до "плуралистичните" мнения, сами разбирате, че те биха превърнали предаването в едно нескончаемо и безсмислено надвикване. Такива предавания също гледаме и слушаме, но ви уверявам, че там нищо смислено не може да се чуе. Понякога (всъщност много често) въобще нищо не може да се чуе. Съмнявам се, че това е вашето желание.
И какво стана, г-н Лозанов? Очевидно е, че вашите обвинения не са причината за спирането на "Деконструкция". Тогава отговорете коя е причината? Или по-добре отговорете на сакралния въпрос "КОЙ"! Макар че ние се сещаме за отговорите...

Лука ЛУКОВ

61% от питейната вода у нас се губи

автор:Дума

visibility 629

/ брой: 198

При цените на храните има възходяща есенна тенденция

автор:Дума

visibility 568

/ брой: 198

До 5 млн. евро глоба за спекулативни цени на храните в Гърция

автор:Дума

visibility 600

/ брой: 198

Харчим по 400 лв. на "Черен петък"

автор:Дума

visibility 463

/ брой: 198

ЕК частично замразява пари за Румъния

автор:Дума

visibility 527

/ брой: 198

РСМ и Албания с паралелни академии

автор:Дума

visibility 549

/ брой: 198

Българска следа в ДДС схема в Гърция

автор:Дума

visibility 504

/ брой: 198

Накратко

автор:Дума

visibility 836

/ брой: 198

Сбъркана държава

автор:Александър Симов

visibility 624

/ брой: 198

Поне в една класация сме първи. Уви, не е за хвалене

visibility 709

/ брой: 198

Срамен футбол

автор:Дума

visibility 581

/ брой: 198

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ