15 Юли 2024понеделник07:00 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Отритнати от съдбата

/ брой: 34

автор:Дума

visibility 334

Макар да е зима, не можем да не забелязваме, че все повече хора ровят в кофите за боклук. Някои - за да се прехранват и облекат, други - за да събират отпадъци за вторични суровини. Неприятна е гледката човешки същества на различна възраст всеки ден да клошарят.
А къде ли спят?
Наскоро имаше решение, че ще се глобяват до 1000 лв. клошари, ако повредят кофите за смет. Та те нямат стотинки за хляб, какво да говорим за глоби. Те са хора като нас, всички се раждаме еднакви.
Да не забравяме, че се умножиха и просяците, които чакат милостиня с протегната ръка или с деца на ръце. Тях ги има по паркингите, пред моловете, по градинките. Никой не ги пита как са стигнали до това положение, а тези хора живеят под прага на бедността. Те също трябва да спят някъде през зимата, но какво сънуват и как преживяват - само те знаят. Да не говорим, че никой не ги иска на работа. Нима е справедливо някои да вземат помощи, а други да просят? Защото тези хора често са и без документи.
Трябва да се построят приюти за бездомни от типа на дома на отец Иван, който е доказал милосърдието си. Защото те не са виновни, че съдбата ги е отритнала.

Дияна ВАСИЛЕВА, Добрич

 

Обявяват кандидат-купувачите на "Виваком"

автор:Дума

visibility 1664

/ брой: 131

Плащаме до 10 лв. за чадър на морето

автор:Дума

visibility 1556

/ брой: 131

НАТО пуска военен коридор през България

автор:Дума

visibility 1856

/ брой: 131

Фантазии и шамани

автор:Александър Симов

visibility 1866

/ брой: 131

Райски намерения по пътя към ада

автор:Деси Велева

visibility 1882

/ брой: 131

В очакване на Конституционния съд

visibility 1707

/ брой: 131

Датата - 12.07.2024 г.

автор:Дума

visibility 1733

/ брой: 131

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ