16 Септември 2024понеделник15:44 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Господа управляващи, чакаме отговор

Според премиера в България всичко е "стабилно" и нормално, а така ли е

/ брой: 4

автор:Дума

visibility 1097

От няколко дни, откакто се появи, Бойко Борисов успя да каже много глупости, да изрече много лъжи и на част от тях да промени съдържанието на 180 градуса. Имам чувството, че той, ако не излъже, ще се разболее. Хитър Петър ряпа да яде. Има една руска песен "Каким ты был, таким и остался". Той при дадена обстановка говори едно, а при друга сменя регистъра и нещата добиват друга окраска. Нещата така ги докарва, че той е винаги положителният герой и никога не греши. От известно време започна да се мъчи да говори така, че не можеш да го разбереш със САЩ ли е или с Русия. Фамилиарничи, за да покаже, че с всички е голям "дост".
Най-голямата му заблуда е тази, че наистина вярва, че народът е прост като него. Той мисли, че ние не помним какво е казвал и правил, та сега говори врели-некипели за "Южен поток". Първо, обвини правителството на Орешарски: "Поредното нещо, което провалиха след падането ми от власт, беше "Южен поток". Ние с президента Путин се бяхме разбрали за всичко, ама тогава ми спретнаха пуча и ме свалиха от власт". После смени регистъра: "Да не ругаем Европа и американците за това, че са виновни за спирането на "Южен поток". Да му припомня, че неговата министърка Бъчварова с цел да го похвали заяви, че е получил "потупване по рамото" от Обама за спирането на трите руски проекта, които са стратегически необходими за България.
Във връзка с последните събития, свързани с ДПС и Турция, той зае позиция на васал и не напразно се беше превърнал в слуга на Давутоглу. Той бил защитавал интересите на България. Аз в това не вярвам, надали и народът му вярва, освен тези, които вървят сляпо след него, без да разсъждават. Правителството да е обявило турския посланик за "персона нон грата"? Не е и няма да го сторят. Да видим, когато народните представители се завърнат от отпуск, дали ще приемат декларация срещу намесата на Турция във вътрешните работи на държавата. Ще бъде ли обсъдена създадената геополитическа обстановка. Има ли правителството виждания за развитието й. Как оценява последното изказване на Ердоган и въпроса, който задава на НАТО - "Ще обявят ли война на Русия, ако свалим още един самолет на Русия".
Какво е становището на правителството по носещия се във въздуха въпрос за окупацията от Турция на две български области като компенсация за създаването на Кюрдска държава. Боян Саръев се плаши, че някоя сутрин ще осъмнат в чужда държава. Какво мисли да предприеме правителството? Тези неща живо интересуват хората. У нас всичко е "стабилно" и нещата се развиват нормално. Така е според Борисов и компания. Но така ли е наистина? Чакаме отговор.

Христо СОТИРОВ

Три са версиите за инцидента с военния самолет L-39 ZA

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 176

КНСБ настоява линията на бедност за догодина да е 667 лв.

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 176

3431 ученици са отпаднали през миналата учебна година

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 176

Едва 10% от пожарникарите у нас са жени

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 176

Чужди инвеститори бягат от България

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 176

България е с най-голямо неравенство на доходите в ЕС

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 176

70% от продажбите на лизинг са на автомобили

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 176

БНБ пуска сребърна монета за Рибния буквар

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 176

Ескалацията срещу Русия е само отложена

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 176

Темата за мигрантите разделя Европа

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 176

Сърбия връща военната служба

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 176

Накратко

автор:Дума

visibility 0

/ брой: 176

На петнадесети - без фанфари

автор:Боян Бойчев

visibility 0

/ брой: 176

Вот за мир или война

автор:Юри Михалков

visibility 0

/ брой: 176

"БСП-Обединена левица" дава знак за промяна в лявото

автор:Юлия Кулинска

visibility 1

/ брой: 176

Гладът в Америка се увеличава

visibility 0

/ брой: 176

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ