17 Октомври 2024четвъртък22:32 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Да си върнем доверието в партията

Нашата алтернатива на статуквото е солидарност и взаимодействие с хората на наемния труд

/ брой: 297

автор:Дума

visibility 422

Ние сме уверени, че БСП може да се промени, ако това стане отдолу нагоре, от базата към върховете. И което е по-важно - като загърби всякакви десни, неолиберални експерименти, каквито си позволяваше, докато участваше във властта. Новото ляво в Европа днес се кове чрез социалната икономика и в битката с неравенството и бедността.
Призоваваме всички социалисти да не се снижаваме, да не се срамуваме, че сме социалисти, защото няма от какво да се срамува човек, който е строил това, което днешните наши лъжедемократи вече повече от четвърт век крадат и още не могат да го ограбят.
Нека, където и да се намираме сред хората, във всички медии, в парламента да даваме решителен отпор срещу лъжите и драстичните фалшификации на факти и исторически събития. Да напомняме на нашите лъжедемократи и некомпетентни управници, че те дойдоха на власт с една голяма лъжа, че ще се борят с недъзите на тоталитаризма и ще възцарят справедливост, едва ли не равенство и братство. Те без да цитират В. И. Ленин ни уверяваха, че съотношението между минималната и максималната заплата ще бъде 1:3, че само след една-две години всички ще караме мерцедеси и ще почиваме на кои ли не острови, което го имаше в програмите на някои партии, които управляваха.
Да им "благодарим" за този "РАЙ", който ни осигуриха - да живеем в най-бедната държава в Европа. Пожелаваме парламентарното и извънпарламентарното ни поведение да бъде поведение активно социалистическо, интелигентно, атакуващо, без хитрувания, без страхливо оглеждане какво ще кажат на Запад за вярността ни към спомена за миналите ни борби или за дълбинните ни духовни връзки с Русия, без дясно говорене, за да се харесаме на Брюксел.
Нашата единствена алтернатива на статуквото е искрено и активно съпричастие, солидарност и взаимодействие с хората на наемния труд и техните синдикални организации срещу бедността, за върховенството на закона, с грижа за старите и болните, за забравените и изоставените, срещу мимикриите на национализма пред зиналата и разширяваща се пропаст между отчайващо бедните и безсрамно богатите.
Да си върнем доверието в партията без диктатура на пролетариата, но и без диктатура на олигархията и парите!

ОПО в кв. "Градински", Стара Загора

61% от питейната вода у нас се губи

автор:Дума

visibility 629

/ брой: 198

При цените на храните има възходяща есенна тенденция

автор:Дума

visibility 568

/ брой: 198

До 5 млн. евро глоба за спекулативни цени на храните в Гърция

автор:Дума

visibility 600

/ брой: 198

Харчим по 400 лв. на "Черен петък"

автор:Дума

visibility 463

/ брой: 198

ЕК частично замразява пари за Румъния

автор:Дума

visibility 527

/ брой: 198

РСМ и Албания с паралелни академии

автор:Дума

visibility 549

/ брой: 198

Българска следа в ДДС схема в Гърция

автор:Дума

visibility 504

/ брой: 198

Накратко

автор:Дума

visibility 836

/ брой: 198

Сбъркана държава

автор:Александър Симов

visibility 624

/ брой: 198

Поне в една класация сме първи. Уви, не е за хвалене

visibility 709

/ брой: 198

Срамен футбол

автор:Дума

visibility 581

/ брой: 198

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ