18 Октомври 2024петък23:33 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Щастието на истинската храна, събрано в една кутия

/ брой: 232

автор:Дума

visibility 1812

Първият том от поредицата кулинарни колекции за модерния градски човек "Изкуството на истинската храна" ще бъде представен на матине на 10 октомври от 11 ч., научи ДУМА от Серхио Давила. Всеки, който случайно или не се озове на бул. "Янко Сакъзов" 42 (магазин CASAVINO Заимов) в неделната сутрин, може да се присъедини към специалното представяне. Специалната колекция кулинарни картички са предназначени за всички, които живеят съзнателен, здравословен и активен начин на живот. Този том се предлага и с лимитирана серия колекционерска дървена кутия, която ще събира всички следващи томове от поредицата.
Кулинарните решения в сборника са лесни, бързи, вкусни, създадени с реални естествени продукти и могат да бъдат сготвени от всеки, дори никога да не е докосвал кухненски пособия. Картичките са подходящи за закачане с магнит върху хладилника, подканят към непосредствен контакт, като контрапункт на забравяните върху лавиците тежки кулинарни книги. От колекционерското издание ще научите как една купичка супа може да държи човек сит с часове, как продукт с въглехидрати трябва да съдържа и фибри, и още как съвременният градски човек може да се храни здравословно в градската джунгла. Рецептите в "Изкуството на истинската храна" са съпроводени с хранителна информация за съдържанието на калории и макроелементи, защото всеки има различни хранителни нужди и дават идеи как да добавим допълнителна енергия към всяка порция.
Авторки на "Изкуството на истинската храна" са Галина Толкингтън и Диана Шингарова. Галина - авторка на рецептите, е консултант по здравословно хранене и фитнес експерт. Диана е художничка, стилистка, дизайнерка - авторка на фотосесиите и цялостната графична концепция на изданието.
 

Чуждите инвестиции се сринаха със 77% за година

автор:Дума

visibility 544

/ брой: 199

Завършването на първия лот от "Хемус" се отлага

автор:Дума

visibility 550

/ брой: 199

61% от питейната вода у нас се губи

автор:Дума

visibility 1257

/ брой: 198

Планът на Зеленски удари на камък в НАТО

автор:Дума

visibility 496

/ брой: 199

Атина против двустранните мигрантски споразумения

автор:Дума

visibility 548

/ брой: 199

София и Скопие ще строят Коридор №8

автор:Дума

visibility 635

/ брой: 199

Аржентина и България заедно на Антарктида

автор:Таня Глухчева

visibility 701

/ брой: 199

Безсрамие!

автор:Мая Йовановска

visibility 653

/ брой: 199

Мутра „спасител“

автор:Юри Михалков

visibility 575

/ брой: 199

100 решения за България

автор:Дума

visibility 515

/ брой: 199

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ