04 Октомври 2024петък14:13 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Груев отпадна от състава на България

Иван Минчев замени полузащитника за мачовете с Люксембург и Северна Ирландия

/ брой: 189

автор:Дума

visibility 125

Илия Груев отпадна от състава на България за мачовете от Лигата на нациите с Люксембург на 12 октомври в Пловдив и със Северна Ирландия три дни по-късно в Белфаст.
Опорният полузащитник е увредил менискус на мача на Лийдс с Норич (1:1) във вторник. След прегледа с ядрено-магнитен резонанс стана ясно, че българинът ще отсъства от терените за около месец.
Груев получи травма в коляното в началото на срещата и бе заменен от Джо Родуел (20). Първоначалните прогнози за състоянието му не бяха оптимистични, като имаше съмнения за увредена колянна връзка. Това щеше да означава край на сезона за футболиста.
Сега Груев трябва да се върне на терена в началото на ноември. Той все още ще е под въпрос за заключителните срещи на "лъвовете" за 2024 г. На 15 ноември България гостува на Люксембург, а на 18-и приема Беларус.
В група С3 на Лига С България е лидер с 4 т. от два мача, с колкото е и Беларус. Двата тима са и с еднакви допълнителни показатели.
Мястото на Груев зае Иван Минчев от Славия. 33-годишният халф бе в списъка на селекционера Илиан Илиев и за мачовете през септември, като 13-те му минути игра срещу Беларус бяха вторият мач, който той записва с националната фланелка.
Илиев събира националите на лагер в базата в "Бояна" в неделя.
До момента 24-годишният Груев е записал 18 мача за националния отбор. Той е трети капитан и носи лентата при отсъствието на Кирил Десподов и Георги Костадинов. В Чемпиъншип с Лийдс нашият бе титуляр във всички осем мача от началото на сезона, а тимът му е пети с 15 т., на 3 т. от лидера Съндърланд.

Петролът не поскъпва заради забавянето на икономиката

автор:Дума

visibility 236

/ брой: 189

Ски курортите вдигнаха цените на картите

автор:Дума

visibility 245

/ брой: 189

Черна ирония

автор:Александър Симов

visibility 428

/ брой: 189

Свинщина

автор:Мая Йовановска

visibility 537

/ брой: 189

За икономиката

автор:Дума

visibility 411

/ брой: 189

“БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА” има решенията за БЪЛГАРИЯ

автор:Дума

visibility 311

/ брой: 189

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ