04 Октомври 2024петък20:12 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Атанас Зафиров:

Кампанията ни е очи в очи с хората, честно и без забранени теми

Програмата ни от 100 решения ще помогне да се излекуват социалните неравенства от последните 35 години, заяви водачът на листата в 24 МИР Атанас Атанасов

/ брой: 189

автор:Дума

visibility 241

„Нашият подход в тази кампания е различен - очи в очи с хората, честно поставени въпроси с честни отговори. Не с разходки по Ларгото, по жълтите павета и из телевизиите. Поставяме ударение върху големите градове, с млади и силни водачи на листи, имащи силен експертен потенциал". Това  заяви председателят на "БСП - ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА" Атанас Зафиров на среща с членове на партията от политически клуб "Единство".  
По думите му на срещите в страната се усеща оптимизъм от това, че лявото излиза обединено. Той подчерта, че за първи път ръководството на БСП се е съобразило при подреждането на листите на 100% с исканията на местните организации. Благодаря на партньорите ни в лявото обединение, че подходиха с разбиране и отговорност към процеса, уточни Зафиров.
„Нашата коалиция се бори да върне идеологическия дебат в България по оста ляво - дясно, а не по разделителната линия русофили - евроатлантици, което е контрапродуктивно. В политическото пространство на България има огромна лява ниша с мислещи хора, които на много предишни избори не можеха да познаят своята партия. На последния вот имаше пет леви коалиции, сега е само една", отбеляза Зафиров.
Той благодари сърдечно на организаторите на срещата и подчерта, че с тяхна помощ БСП ще има солидната идеологическа основа, за да върви напред.
Зафиров обясни, че от 34 години е член на БСП и е четвърто поколение социалист. „Социализмът и лявата идея са нещо, което е в сърцето ми и именно заради това влизам в тази битка с цялото си сърце и душа", сподели той.
Планът от 100 решения, с който се явяваме на тези избори, ще помогне да се излекуват социалните неравенства от последните 35 години, заяви Атанас Атанасов, зам.-председател на Младежкото обединение в БСП и водач на листата на 24 МИР.
„Моят избирателен район е най-ярката картина на разделението - от „Оборище“ и жълтите павета до „Орландовци“. Неравенствата са във всички области, особено в здравеопазването и най-вече в образованието. В образователната система децата се превръщат в стока и източник на пари. Единственият изход от това положение са качествено леви политики - особено справедливото разходване и разпределяне на държавния ресурс", категоричен е Атанасов.
"Винаги съм работил с хъс и енергия, но сега ще работя с още повече енергия, особено след промените в БСП и обединението на левите сили. 35 години стигат на това управление, което съсипа държавата", категоричен е вторият в листата на 24 МИР Димитър Главинов.
От името на ПК "Единство" съоснователят му Валентин Иванов декларира, че организацията ще бъде онзи мост, който да превежда решенията на ръководството до всеки социалист. Той изрази желанието си "БСП - ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА" да не остане само марка, а постоянно политическо състояние на левите сили.
По-късно Атанас Зафиров се срещна с партийния актив на 25 МИР, където е водач на листата. На нея бяха обсъдени програмата на "БСП-ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА" и набелязани конкретни идеи за предизборната кампания.

Петролът не поскъпва заради забавянето на икономиката

автор:Дума

visibility 518

/ брой: 189

Ски курортите вдигнаха цените на картите

автор:Дума

visibility 469

/ брой: 189

Франция увеличава данъците на богатите

автор:Дума

visibility 517

/ брой: 189

Хърватски войници няма да участват в конфликти

автор:Дума

visibility 485

/ брой: 189

Доминикана масово депортира мигранти

автор:Дума

visibility 502

/ брой: 189

Черна ирония

автор:Александър Симов

visibility 1006

/ брой: 189

Свинщина

автор:Мая Йовановска

visibility 1318

/ брой: 189

За икономиката

автор:Дума

visibility 987

/ брой: 189

“БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА” има решенията за БЪЛГАРИЯ

автор:Дума

visibility 590

/ брой: 189

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ