06 Август 2024вторник04:23 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Криси Прахова получава грамота от правителството на Япония

/ брой: 171

автор:Дума

visibility 1849

Председателката на Сдружението за популяризиране на чайната церемония и японската култура "Урасенке Танкокай България" Криси Прахова ще получи на официална церемония на 30 юли от 18 ч. в резиденцията на японския посланик Почетна грамота на японския министър на външните работи за своя принос в укрепването и развитието на българо-японските отношения. Досега в световен план такава грамота е била връчена на 58 заслужили личности (включително на Криси Прахова) и 39 организации. Освен грамота индивидуалната награда включва и възпоменателен подарък.


Криси Прахова започва открит курс по чайна церемония в България преди 18 години. Тя е единствената българка, която притежава сертификат за преподавател по чайна церемония "шихан" и има изключителен принос за популяризиране на това традиционно японско изкуство сред всички слоеве на българското общество. Прахова ежегодно организира открита чайна сбирка за всички желаещи да се запознаят с това изкуство, както и множество събития в София и страната, представящи чайната церемония. Тя води и свободноизбираеми часове по чайна церемония в столичното 18-о СОУ "Уилям Гладстон" в рамките на образователната програма, свързана с японоезиковото обучение в гимназията. През май 2009 г. по време на посещението на техни Императорски височества принц и принцеса Акишино в училището, ученици под ръководството на Криси Прахова поднесоха чай на високите гости по всички правила на японската чайна церемония.

Започват засилени проверки за скорост по пътищата

автор:Дума

visibility 180

Полиция и доброволци издирват 73-годишна жена от Иваново

автор:Дума

visibility 171

ИТН връща мандата днес

автор:Дума

visibility 385

/ брой: 147

Водата измести палмовото масло в сиренето

автор:Дума

visibility 335

/ брой: 147

Хранителната индустрия се обяви срещу засиления данъчен контрол

автор:Дума

visibility 359

/ брой: 147

Плащаме с левове до 1 август догодина

автор:Дума

visibility 376

/ брой: 147

Бюджетът на червено с 1 млрд. лв.

автор:Дума

visibility 308

/ брой: 147

Ескалират безредиците във Великобритания

автор:Дума

visibility 375

/ брой: 147

Виетнамският президент стана и генерален секретар

автор:Дума

visibility 387

/ брой: 147

Крайнолеви саботирали жп мрежи в Германия

автор:Дума

visibility 358

/ брой: 147

Криза отвън

автор:Александър Симов

visibility 418

/ брой: 147

Време е да се спрат

автор:Зорница Илиева

visibility 391

/ брой: 147

След белия мъж идва жената

visibility 361

/ брой: 147

Защитата при бедствия е колективна задача

visibility 362

/ брой: 147

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ