16 Юли 2024вторник01:37 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Актуално

Христо от Търговище:

Докога мутри ще ни водят надолу

Уж всичко е наред в държавата, а на терминалите навалицата не стихва

/ брой: 102

автор:Лозан Такев

visibility 1893

Едно видео от Норвегия обхожда социалните мрежи. Негов автор е 25-годишен наш сънародник от Търговище, който пита премиера какво ще направи, за да го върне в родината. Христо е прям и лаконичен, показва ни норвежкия си квартал, тихите спокойни улици, хубавата си лека кола (естествено "Мерцедес") и е категоричен, че поне засега няма как да се състои завръщането му в България, колкото и да се пише патриот.
Премиерът "Боко Тиквата" - извинете, определението е на автора на видеото - трети мандат управлява страната, прави се на мъжкар пред европейските началници, прави се на водещ за Западните Балкани, целува се с когото му падне ... Нека си се целува. Но дали сте видели някъде такива целувки и прегръдки? Както и да е. Това да е кусурът!
Та, Христо от Търговище, със завършено средно образование, пита докога мутри ще водят страната ни надолу, докога нашенци ще работят с дипломата си за висше образование за 2 лв. на час, а в Норвегия ще им дават 32 лв. за същото време и същата работа. Подобни питания за дъното имаше преди време и едно послушно момче на име Антон Тодоров, но сега е острието на ГЕРБ и показва отличните оценки на Борисов от Банкя. След катарзиса си Тодоров ходи с досиета и папки по телевизии и пред микрофони, за да хули всички останали. Даже говори за необикновената любов на премиера към книгите... Стоян Михайловски беше посъветвал да се пазим най-вече от хора, които са прочели само една книга през живота си.
Как да се върне българинът в отечеството си при подобна картина, при такава въпиюща несправедливост? Как да остави уюта на норвежките квартали, спокойствието, сигурността? Нищо, че не са част от ЕС и са им малко далечни евроатлантическите ценности. Как да се впусне отново в българската авантюра? Където все едно и също се твори. Протестираме срещу бомбардировките на НАТО в Белград, а преди това сме дали небето и въздушните коридори за това. Борисов се среща с Порошенко, за да хули Русия, а после отива в Москва, за да търси подкрепа за АЕЦ "Белене"!? Подкрепяме санкции срещу Русия, а се удряме в гърдите и продължаваме да тръбим: "Никога против Русия!" Какво балканско двуличие, каква неблагодарност!
Идат нови избори за евродепутати, за местна власт. И отново ще хукнат да ни убеждават колко сме стабилни в Европа и на Балканите, колко правилна е посоката на управляващите, колко добро европредседателство сме направили. А на терминалите, странно защо, навалицата не намалява. Кога и как ще се завръщат тези хора - има ли кой да предскаже? Има ли кой да обещае? Поне сега, преди изборите. Дали ще трябва да забравим видеото на Христо Желев от Търговище, пардон, от Норвегия?

Хора с ниски доходи ще плащат високи цени на водата

автор:Дума

visibility 870

/ брой: 132

Онлайн сайтове предлагат дрехи с олово и токсини

автор:Дума

visibility 790

/ брой: 132

Магистрала "Хемус" поскъпва с милиони

автор:Дума

visibility 821

/ брой: 132

Гореща вълна и пожари обхванаха Балканите

автор:Дума

visibility 895

/ брой: 132

Германия удължава граничните проверки

автор:Дума

visibility 911

/ брой: 132

Италия освободи индийци, работили като роби

автор:Дума

visibility 838

/ брой: 132

Преустановиха преговорите за примирие в Газа

автор:Дума

visibility 833

/ брой: 132

Дано се замислят!

автор:Таня Глухчева

visibility 909

/ брой: 132

Квантов ВИП

visibility 818

/ брой: 132

БСП даде заявка да бъде гарант на Конституцията

автор:Дума

visibility 813

/ брой: 132

В очакване на Конституционния съд

автор:Дума

visibility 831

/ брой: 132

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ