13 Септември 2024петък01:03 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Черешов туризъм в Кюстендилско

За втора година овощари организират кампания ”Набери си сам”

/ брой: 99

автор:Дума

visibility 843

В Кюстендилско, където започва кампанията по прибирането на плодовете, започва и т.нар. черешов туризъм, казаха земеделски производители. За втора година е обявена оферта от местни овощари - "Набери си сам", предаде БНР.
Всеки желаещ може да влезе в градината, да си набере сам от плодовете и срещу символична сума да ги вземе.
Миналата година в една от градините в района на Пиперков чифлик гостува цял клас от София и децата браха сами от черешите. Семейства също са идвали.
И при тази кампания вече е обявена оферта за овощна градина в близкото село Коняво, където се отглеждат качествени биочереши. Собствениците гарантират, че плодовете са отгледани без пестициди и химикали, с високо качество и свежест. Цената на килограм собственоръчно набрани череши е от 1 до 2 лева. Според организаторите това може да се превърне в приятно преживяване. За всеки берач се подсигурява и минерална вода. Овощарите напомнят, че желаещите сами да си наберат вкусни череши направо от дървото трябва да са подходящо облечени за работа на открито - да носят шапки, удобни обувки и амбалаж - кофи и касетки.
"Каня всички от цяла България - който дойде на уикенд, да си набере череши. Ще плати някаква цена и ще си замине. Колкото изяде, за негова сметка е. От Добрич се обадиха. Искат да купят череши от тук", казва дългогодишният директор на Института по земеделие край Кюстендил проф. Димитър Домозетов, който сега гледа над 500 дка плодни градини и пръв въведе т.нар. черешов туризъм.

Жълт код за интензивни валежи с гръмотевици в петък

автор:Дума

visibility 86

България е най-бедната страна в ЕС, а с най-скъпата храна

автор:Дума

visibility 491

/ брой: 174

БАБХ проверява спешно столове и бюфети в училищата

автор:Дума

visibility 536

/ брой: 174

Търговският дефицит расте с близо една трета към края

автор:Дума

visibility 435

/ брой: 174

Производството на ток у нас намалява

автор:Дума

visibility 537

/ брой: 174

Скопие ще преговаря, но като член на ЕС

автор:Дума

visibility 605

/ брой: 174

Няма нужда от търговска война

автор:Дума

visibility 610

/ брой: 174

Лондон свива помощите за горива през зимата

автор:Дума

visibility 502

/ брой: 174

Накратко

автор:Дума

visibility 1707

/ брой: 174

Комедиантът

автор:Александър Симов

visibility 1505

/ брой: 174

Геноцид

автор:Барбара Пейчинова

visibility 1776

/ брой: 174

Има ли шанс Харис?

автор:Таня Глухчева

visibility 1135

/ брой: 174

Съдебната реформа – абсолютно безпредметен израз

visibility 487

/ брой: 174

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ