16 Август 2024петък19:35 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Борислав Гуцанов:

Необходимо е стабилно управление и в него да има смислени министри

Притеснително е, че може да се изтегли необезпечен кредит от 150 млн. лв., какъвто е случаят с ББР, заяви председателят на ПГ "БСП за България"

/ брой: 156

автор:Дума

visibility 63

"Работата по съставяне на служебния кабинет е в разумните срокове. Считам че кандидатът за премиер се нуждае от време, за да видим кои министри ще предложи, кои от старото служебно правителство ще останат и кои ще бъдат заменени. Това не може да стане за 48 часа. Говорим за управлението на държавата. Независимо, че е служебен кабинет, той трябва да има едни смислени и нормални министри. Не мога да преценя дали има намеса в съставянето на правителството. Нека видим състава му и тогава ще коментираме". Това заяви вчера председателят на ПГ "БСП за България" Борислав Гуцанов пред журналисти в НС.
Той припомни, че внушението за Горица Кожарева като човек, близък до БСП, се е изчистило още на първия час, след като е било казано. С БСП никой не е говорил за служебни министри и социалистите не смятат, че трябва да се говори, защото това е служебен кабинет.
Според БСП най-важното е да има стабилен кабинет, който да се занимава със сериозните проблеми на държавата. "Един от тях е здравеопазването. Уж е безплатно, но някой съмнява ли се, че е платено!? Докога ще се протежират частни болници за сметка на държавните и общинските и най-вече за сметка на здравето на хората? За социалните придобивки - еднакво ли живеят българите според това какво изработват, или за пореден път сме свидетели на безкрайни неравенства! В икономиката и енергетиката сме свидетели на национално предателство спрямо енергетиката. Всеки един от нас си плаща тока и той става все по-скъп и по-скъп", коментира Гуцанов.
Ако се изградят атомните централи на нормални цени такава ли ще бъде цената на тока, попита той. Зелената енергия е 15-18 пъти по-скъпа от ядрената и това се отразява на всяко домакинство и на икономиката. БСП държи тези приоритети да са водещи. Необходимо е стабилно управление на държавата и да престане това за три години - седем пъти да ходим на предсрочни избори", подчерта Гуцанов.
"Доста е притеснително да се изтегли необезпечен кредит от 150 милиона лева. Няма как това на нас или на вас да се случи, най-вероятно е да има някаква протекция, ако всичко е така, както се коментира в публичното пространство", поясни той.
БСП е дала формулата за стабилно управление - експертен кабинет, който да припознае няколко национални цели.
"Най-лесното е с една партия и с един човек да се разделиш и да се скараш. Идеята е как да направиш обединение за по-добрия начин на живот на българските граждани и на България. Да се намерят тези експерти, не само политически фигури, които да видят приоритетите за страната ни, те трябва да бъдат припознати от всеки един човек. Както влизането ни в ЕС беше кауза, такава трябва да се намери и за това правим това ляво обединение. За да има друга енергия в България, не можем да продължаваме по този начин", категоричен е Гуцанов.

Птицевъдите искат да се забрани вносът на украински яйца

автор:Дума

visibility 373

/ брой: 156

Доган по документи се разделя с ТЕЦ "Варна"

автор:Дума

visibility 421

/ брой: 156

Производствените цени в селското стопанство спадат

автор:Дума

visibility 370

/ брой: 156

Украйна може да се откаже от ядрени ни реактори

автор:Дума

visibility 392

/ брой: 156

Съединените щати не са световен полицай

автор:Дума

visibility 396

/ брой: 156

Жалба в Гърция за пожара до границата

автор:Дума

visibility 410

/ брой: 156

Нови версии за атаките срещу "Северен поток"

автор:Дума

visibility 377

/ брой: 156

Накратко

автор:Дума

visibility 547

/ брой: 156

Ни чул, ни видял

автор:Аида Паникян

visibility 509

/ брой: 156

Политически цайтнот

visibility 480

/ брой: 156

Пропадането на Източна Европа

автор:Боян Дуранкев

visibility 395

/ брой: 156

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ