27 Септември 2024петък21:18 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Габриел Вълков: Политика за младите – първа работа, първо жилище и първо дете

Младите имат място в българската политика

автор:Дума

visibility 986

„Всяка една политика и инвестиция в младите е инвестиция в бъдещето. Младежите са бъдещето на държавата“. Това заяви в ефира на БНТ водачът на листата на „БСП – ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА“ и председател на Младежкото обединение в БСП Габриел Вълков.

Социалистът обясни, че младите леви предлагат кратка политика в  три стъпки – първа работа, първо жилище и първо дете.  Той поясни че става дума за изминаване на пътя през образованието, работата до жилището. По думите му 60% от младите хора до около 30 годишна възраст живеят с родителите си, заради цената на апартаментите и редица други причини. ПО думите му без тези две стъпки няма как да се стигне и до третата - изграждане на семейство и създаването на дете.

По темата за спортните съоръжения в страната, която също касае младите, Вълков коментира, че страната трябва да си влезе във функциите – да ремонтира съществуващите спортни зали и да построи нови, където има нужда. „С всеки ден с който се отлага вземането на мерки, както и с всеки друг въпрос, състоянието се влошава и държавата се руши, както и спортът“.

На въпрос за пространства за младите у нас, където да прекарват своето време. Вълков коментира, че в София и още повече в страната липсват такива. „За младите хора и деца липсват и още много неща, като например детски градини. 10 000 деца нямат достъп до тях“, каза още той. Като мерки срещу тези процеси той посочи предвиждането на стъпки за борба с презастрояването. „Парадокс – София в презастроена, а младите нямат жилища, живеят с родители си. Това пречи на създаването на нови семейства и на деца“, каза той. Според него  държавата трябва да помогне на младите да създадат своите деца в своите градове, като възможни начини за това са – държавни гаранции при теглене на кредит, данъчни облекчения за първо жилище.  

Той подчерта, че е изключително важно обвързването на образованието с нуждите на бизнеса -  след завършване на университет младите хора масово не могат да си намерят работа по специалността повече от година.  

Габриел Вълков заяви дългогодишната позиция на МО в БСП Министерство на младежта и спорта да бъде разделено на две. По думите му това би дало повече гласност на проблемите на младите хора и би дало по-голям капацитет за изработване на повече политики насочени към младите.

Като друг важен законопроект на младите леви, социалистът посочи и законопроектът за насърчаване на доброволчеството, за чието приемане обаче липсва политическа воля. „Някои закони за инфраструктурни проекти бързо се приемат, но при доброволчеството няма комисионни за взимане, за да има тази политическа воля.  Това е една от причините да искам да се занимавам с политика, за да променя това“, категоричен бе председателя на МО в БСП.

Габриел Вълков подчерта, че е един от най-младите водачи на листи и води най-голямата листа в страната, където в челните 6 места има 5 младежи под 35 години. Той коментира, че има и много опитни професионалисти – на 3-то място в листата в 23-ти МИР е доц. Наталия Киселова. „Младите има място в българската политика“, наблегна социалистът.

58% от българите печелят колкото за разходи

автор:Дума

visibility 546

/ брой: 184

Плоският данък е по-изгоден за богатите

автор:Дума

visibility 717

/ брой: 184

Забраняват да си продаваме колата на части

автор:Дума

visibility 610

/ брой: 184

Такситата с двойна тарифа по празниците

автор:Дума

visibility 608

/ брой: 184

ЕС започва преговори с Албания за членство

автор:Дума

visibility 639

/ брой: 184

Русия променя ядрената си доктрина

автор:Дума

visibility 811

/ брой: 184

Призив за край на огъня между Израел и Ливан

автор:Дума

visibility 732

/ брой: 184

Накратко

автор:Дума

visibility 1353

/ брой: 184

Кметът-бомба

автор:Александър Симов

visibility 1104

/ брой: 184

Линията на осъдените души

автор:Барбара Пейчинова

visibility 738

/ брой: 184

За колко ни оценяват

автор:Евгени Гаврилов

visibility 760

/ брой: 184

Глобалният мир е пред безпрецедентна заплаха

автор:Дума

visibility 777

/ брой: 184

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ