28 Септември 2024събота02:31 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Автотранспортът в София под запор

Дружеството има натрупани 20 млн. лева дълг през годините, призна Васил Терзиев

/ брой: 184

автор:Дума

visibility 1040

От сряда са блокирани сметките на "Столичен автотранспорт" ЕАД. Ако това дружество спре да работи, спира и градският транспорт. Това призна кметът на София Васил Терзиев преди началото на вчерашната сесия на Столичния общински съвет. Причината е, че фирмата е осъдена от строителната компания, с която бившият изпълнителен директор на "Столичен автотранспорт" Слав Монов е сключил договор за ремонт на общежитието за шофьори в ж.к. "Дружба". Скандалният ремонт на стойност около 3 милиона лева е още от 2020 г. В мандатите на Йорданка Фандъкова Слав Монов бе дългогодишен шеф на транспортната структура. На базата на протоколи за извършени, но неразплатени дейности в сградата на стойност над 1,2 млн. строителят е завел дело срещу "Столичен автотранспорт", а Върховният административен съд е уважил претенциите и е разрешил запор на сметките. Кметът обясни, че дружеството има натрупани 20 млн. лева задължения през годините.
Документите по запора и по работата в общежитието за служители на градския транспорт в „Дружба“ са били крити от новото ръководство в продължение на 45 дни и едва през последните няколко дни са им били дадени, обяви общинският съветник от МК "БСП за България" след разговор с представители на ръководството на Столичния автотранспорт.
Проблемите в автотранспорта и електротранспорта са много дълбоки и от много време, но да се твърди, че причината за тези проблеми е новото ръководство, е нищо повече от цинизъм, заяви тя.
"Самите представители на управляващите казаха, че причината е ремонтът на общежитието в „Дружба“, по което е работило старото ръководство. Старото ръководство, което те искаха да се запази до провеждане на конкурс", добави още Григорова. По думите й в Столичния автотранспорт има откровен саботаж на старото срещу новото ръководство. "Да прехвърлят тежките неуредици на новото ръководство е най-малко некоректно по отношение на състоянието на автотранспорта и електротранспорта", смята Григорова. "Състоянието на градския транспорт е такова поради дългогодишното неглижиране както от страна на Столичната община, така и от страна на държавата", каза Григорова. Тя обясни, че досега Столичната община дава много повече като финанси за градския транспорт, отколкото дава държавният бюджет, а трябва да са поне 50 на 50.
"Министърът на финансите за пореден път лъже администрацията на Столичната община, че ще им даде 17 млн. лева. Със 17 млн. лв. дефицит беше приета икономическата рамка на транспорта", добави Григорова.

58% от българите печелят колкото за разходи

автор:Дума

visibility 931

/ брой: 184

Плоският данък е по-изгоден за богатите

автор:Дума

visibility 1177

/ брой: 184

Забраняват да си продаваме колата на части

автор:Дума

visibility 972

/ брой: 184

Такситата с двойна тарифа по празниците

автор:Дума

visibility 1078

/ брой: 184

ЕС започва преговори с Албания за членство

автор:Дума

visibility 1126

/ брой: 184

Русия променя ядрената си доктрина

автор:Дума

visibility 1356

/ брой: 184

Призив за край на огъня между Израел и Ливан

автор:Дума

visibility 1306

/ брой: 184

Накратко

автор:Дума

visibility 2746

/ брой: 184

Кметът-бомба

автор:Александър Симов

visibility 2108

/ брой: 184

Линията на осъдените души

автор:Барбара Пейчинова

visibility 1332

/ брой: 184

За колко ни оценяват

автор:Евгени Гаврилов

visibility 1321

/ брой: 184

Глобалният мир е пред безпрецедентна заплаха

автор:Дума

visibility 1218

/ брой: 184

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ