16 Август 2024петък22:37 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Сцена

Театър в парка през август и септември

"Отчаяни съпрузи", "Неделя сутрин", "Съседите отгоре" са само част от заглавията на Artvent, които ще се играят в "Маймунарника" в Борисовата градина в София

/ брой: 156

автор:Дума

visibility 307

Лятото в София ще бъде театрално през август и септември. Жителите и гостите на столицата ще имат възможност да се насладят на едни от хитовите представления под открито небе в парка "Борисова градина", научи ДУМА от Татяна Павлова от Artvent.
"Отчаяни съпрузи", "Неделя сутрин", "Съседите отгоре", "Извънредно положение", "Премахни от приятели" са само част от постановките на Artvent, които ще се играят в "Маймунарника". Сцената на емблематичното за София място в парка ще бъде адаптирана за всеки спектакъл така, че да създаде за публиката по-различно театрално преживяване.
"Вярваме, че с тази инициатива ще допринесем за активния културен живот в София и през лятото, като предоставим на хората в столицата допълнителни възможности да прекарат вечерите си пълноценно с качествено театрално съдържание", споделят организаторите.
Началото на поредицата театрални събития ще постави най-дълго играната чешка комедия - "От всички страни", на 19 август. Александра Сърчаджиева, Стефания Колева, Дарин Ангелов и Деян Ангелов се забъркват в сложни отношения между две двойки. Едно домашно парти ще се превърне в комично бойно поле. А единствената цел ще бъде развод.
"Извънредно неудобно" ще стане в парка на 21 август. Стефания Колева, Здрава Каменова и Богдана Трифонова знаят как да разказват истински истории с много чувство за хумор. Този път те са обединени от неудобството, срама, конфузните ситуации, които всички преживяваме. Публиката ще се забавлява с разкази за домашни любимци, хипохондрици, гръцки остров, японско турне, деца, свекърви, една варицела, три раждания...
Въпреки че е сряда, 28 август ще бъде "Неделя сутрин" за публиката в парка. Защото на сцената ще бъдат Филип Буков, Павел Иванов, Христо Пъдев, Стоян Дойчев и Skiller с една от най-харесваните авторски театрални комедии. Петимата (познати и от първата част на спектакъла - "Петък вечер") мечтаят за спокойствие в почивния ден, но неизбежно неделята се превръща в минирано от срамни спомени и догадки поле.
Керана и Емил Марков, които се превърнаха в един неочаквано добър театрален тандем в пиесата "Всяка първа сряда", превземат сцената в "Маймунарника" на 2 септември. Героите на двамата сключват сделка - той й плаща, а тя му дава тялото си. Слагат всичко на масата - пари, секс, страхове, мечти. Без угризения и без оправдания. Никой обаче не е готов за това, което ще се случи.
Любовта ще завладее парка на 3 септември, когато отново ще гледаме триото Стефания Колева, Здрава Каменова и Богдана Трифонова, този път в "Извънредно любовно". С музика, танци и много смях трите разказват осем любовни истории, в които всеки би се разпознал. Постановката ще покаже на публиката, че любовта е навсякъде - в скоростта, с която две коли се гонят по магистралата, на чина в първи клас, в един голям шоколад...
Мария Сапунджиева, Владимир Зомбори, Анелия Луцинова, Деян Ангелов и Катя Иванова ще забавляват зрителите на 4 септември с британската комедия "Премахни от приятели". Пиесата от Стивън Мофат ("Шерлок" и "Доктор Кой") разказва за едно "приятелство", което започва на палубата на круизен кораб и продължава в социалните мрежи. А оттам и на живо. Предстои едно гостуване, което качва главните герои на влакчето на ужасите.
Хитовата испанска комедия "Съседите отгоре" ще се играе на 5 септември. Лилия Маравиля, Силвия Петкова, Емил Марков и Иван Бърнев влизат в бурни отношения. Една вечер и една покана, и ще се превърнат в комичен сблъсък между сексуалната разкрепостеност на съседите отгоре и "стандартния" начин на общуване и живот на тези отдолу. А едно "неприлично" предложение ще взриви всичко.
Бойко Кръстанов, Даниел Пеев и Явор Бахаров ще бъдат "Отчаяни съпрузи" на 15 септември. Тримата стигат до крайни откровения с много чувство за хумор, когато разсъждават за отношенията между жените и мъжете. Излизат пред публиката със собствените си имена, а текстът на френската комедия е адаптиран към българската реалност, за да го направи още по-близък до публиката.

Птицевъдите искат да се забрани вносът на украински яйца

автор:Дума

visibility 373

/ брой: 156

Доган по документи се разделя с ТЕЦ "Варна"

автор:Дума

visibility 421

/ брой: 156

Производствените цени в селското стопанство спадат

автор:Дума

visibility 370

/ брой: 156

Украйна може да се откаже от ядрени ни реактори

автор:Дума

visibility 392

/ брой: 156

Съединените щати не са световен полицай

автор:Дума

visibility 396

/ брой: 156

Жалба в Гърция за пожара до границата

автор:Дума

visibility 410

/ брой: 156

Нови версии за атаките срещу "Северен поток"

автор:Дума

visibility 377

/ брой: 156

Накратко

автор:Дума

visibility 547

/ брой: 156

Ни чул, ни видял

автор:Аида Паникян

visibility 509

/ брой: 156

Политически цайтнот

visibility 480

/ брой: 156

Пропадането на Източна Европа

автор:Боян Дуранкев

visibility 395

/ брой: 156

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ