10 Октомври 2024четвъртък02:17 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Драгомир Стойнев:

Изграждането на АЕЦ "Белене" трябва да продължи

/ брой: 192

автор:Дума

visibility 1220

"Европа ще има нужда от енергия и България трябва да строи нови ядрени блокове, защото това е чиста енергия, с която да задоволим нуждите на страната", заяви водачът на листите на "БСП-ОБЕДИНЕНА ЛЕВИЦА" в Стара Загора и Разград Драгомир Стойнев по време на предизборни тв дебати. Той призова да се замразят преговорите за продажба на оборудването на ядрените блокове за АЕЦ "Белене" на Украйна. "То може да ни е нужно, защото третият парогенератор на 6 блок на АЕЦ "Козлодуй" създава проблеми. Такива парогенератори има в реакторите от Белене и те могат да бъдат заменени при необходимост. Продажбата на оборудването на АЕЦ "Белене" ни лишава да заменим дефектния парогенератор с нов. За мен това е национално предателство. Нови мощности са необходими както за 7 и 8 блок в Козлодуй, така и за Белене", поясни Стойнев.
По думите му Зелената сделка убива нашите икономики и трябва да се предоговори. Тя засяга всички 27 държави от ЕС. "Първата й цел е до 2030 г. да намалим вредните емисии с 55%. От 1990 г. България ги е намалила с 40 на сто. За миналата година Австрия и Испания пък увеличават своите емисии. По този начин бедните държави плащат сметката на богатите. Казваме, че това не може да продължава", категоричен е Стойнев.
Той обясни, че в резултат на политиката на управляващите България изнася въглища за Македония и Сърбия. Там те произвеждат енергия, която ни продават обратно и замърсяват без ограничение, защото не са държави членки на ЕС, уточни Стойнев. Той призова ЕК да преразгледа цената на вредните емисии, която да стане административен, а не финансов инструмент.
"Без въглищната енергия ще страдаме, България губи своето производство, а хората остават без работа. Нали щяхме да запазим централите, както от ПП-ДБ обещаваха заедно с Пеевски и Борисов на миньорите, че ще работят. Миньорите за пореден път бяха излъгани", коментира Стойнев.

Урсула фон дер Лайен на съд за измама с ваксини

автор:Дума

visibility 798

/ брой: 192

Протестиращи в Тирана искат служебен кабинет

автор:Дума

visibility 750

/ брой: 192

Влизаме в сухопътен Шенген?

автор:Дума

visibility 759

/ брой: 192

Палестина преговаря за двамата ни заложници

автор:Юри Михалков

visibility 764

/ брой: 192

Реалност или химера

автор:Евгени Гаврилов

visibility 846

/ брой: 192

Бедните плащат повече за въглеродни емисии

автор:Дума

visibility 764

/ брой: 192

Най-голямата ми радост е да помагам на хората

автор:Юлия Кулинска

visibility 787

/ брой: 192

БЪЛГАРИЯ или Пеевски?

visibility 806

/ брой: 192

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ