04 Юли 2024четвъртък02:32 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

НАТФИЗ предлага нови специалности през учебната 2024/2025

/ брой: 124

автор:Дума

visibility 304

Традиционно изпитите в НАТФИЗ започват на 1 септември. Тази година кандидат-студентите могат да избират между пет специалности от факултет "Сценични изкуства", бакалавър: "Актьорство за драматичен театър", "Актьорство за куклен театър", "Режисура за драматичен театър", "Сценография" и "Театрознание и театрален мениджмънт"; десет са бакалавърските програми във факултет "Екранни изкуства": "Филмова и телевизионна режисура", "Филмово и тв операторство", "Филмов и тв монтаж", "Филмов и тв звук", "Филмово и тв продуцентство", "Филмов и тв дизайн", "Филмова и тв журналистика", "Драматургия", "Фотография" и "Анимация". Магистърските програми във факултет "Сценични изкуства" са "Мениджмънт в сценичните изкуства и индустрии", "Режисура в сценичните изкуства", "Театрално изкуство", "Публична реч", "Режисура в куклено-театралните практики" и "Образователен и терапевтичен куклен театър". Новите специалности са "Театрално изкуство в образователна среда" - (Междууниверситетска магистърска програма съвместно с АМТИИ "Проф. Асен Диамандиев") и "Артистични подходи в образованието" - (Междууниверситетска магистърска програма съвместно със СУ "Св. Климент Охридски"). Факултет "Екранни изкуства" предлага магистърските програми "Мениджмънт в екранните изкуства", "Екранна режисура", "Екранна драматургия", "Фотографско изкуство" и "Анимационна режисура". Новите специалности са "Съвременно кино в световната култура", "Дизайн на интерактивни аудиовизуални продукти" и "Мениджмънт на аудиовизуални архиви".

Специално за рекламната си кампания, НАТФИЗ създаде два видеоклипа, представящи живота и работата на студентите, заснети по време на подготовка за представления, учебни занятия, снимачен процес, работа в постпродукция и т.н.

Клип за факултет "Сценични изкуства":
https://www.youtube.com/watch?v=sa1VbQKYXTU
Клип за факултет "Екранни изкуства":
https://www.youtube.com/watch?v=AdX2GaI0udE

Македонски министър крие българско гражданство

автор:Дума

visibility 1488

/ брой: 124

Македонски министър с българско гражданство

автор:Дума

visibility 1516

/ брой: 124

Арестуваха мъж с арбалет в Белград

автор:Дума

visibility 1453

/ брой: 124

Орбан пристигна в Киев за разговори за мир

автор:Дума

visibility 1464

/ брой: 124

Много е страшно

автор:Деси Велева

visibility 1549

/ брой: 124

Кой се меси в Църквата?

автор:Камелия Базова

visibility 1536

/ брой: 124

Логичен резултат

автор:Евгени Гаврилов

visibility 1517

/ брой: 124

Изгубени в политическия лабиринт

автор:Юлия Кулинска

visibility 1425

/ брой: 124

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ