24 Юли 2024сряда11:28 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Цветанов пак го яде комар

/ брой: 156

автор:Дума

visibility 847

Ира Добромирова

Темата с комарите не излезе и вчера от парламента, след като Цветан Цветанов трябваше да отговори на Михаил Миков за пръскането срещу комари в дунавските общини. Депутатът припомни на министъра, че е бил в Плевен и сам е констатирал, че чрез този проблем държавата се е върнала 40 години назад. "Не 40, а ви предупредихме доста отдавна, че ще я върнете 50 години назад", заяви Миков. Очевидно има бедствена ситуация, след като смятате да намерите парите чрез комисията по бедствия и аварии, продължи Миков. Ако не подозирате до какви епидемии може да доведе този проблем, седящата зад вас Борисова може да ви обясни, обърна се към Цветанов Миков. По-късно Анна-Мария Борисова обаче заяви, че не знаела засега да има епидемии.
Цветанов заяви, че пръскането ще е от 20 до 27 юли, когато водите на Дунав се приберат в коритото. Държавата ще помогне на общините, но те трябвало да се справят сами с организацията. Според Миков това не е решение, тъй като, ако общините са можели да се справят, са щели да го направят досега.
Нервите на Цветанов бяха опънати и от още един въпрос от КБ - защо полицаи са влезли в частен имот и са пребили хората вътре. Той застана категорично зад служителите на реда и обвини депутатите, че не вникват сериозно в проблема с престъпността.

3000 престъпления на ден срещу жени

автор:Дума

visibility 1

/ брой: 139

Словакия получи от САЩ два Ф-16

автор:Дума

visibility 3

/ брой: 139

14 палестински фракции се споразумяха в Китай

автор:Дума

visibility 4

/ брой: 139

Камала Харис събра нужната подкрепа

автор:Дума

visibility 3

/ брой: 139

Унищожител и гробар

автор:Александър Симов

visibility 5

/ брой: 139

Светът пак е Олимпиада

автор:Марин Милашки

visibility 3

/ брой: 139

Напразни надежди

автор:Евгени Гаврилов

visibility 2

/ брой: 139

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ