26 Август 2024понеделник20:24 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Тел Авив и "Хизбула" си размениха масирани удари

320 ракети са били изстреляни срещу Израел, той нанесъл удар със 100 изтребителя

/ брой: 162

автор:Дума

visibility 352

Действащата от Ливан проиранско движение обяви, че е изстреляло над 320 ракети "Катюша", както и "голям брой" дронове камикадзета. Масираният удар е отмъщение за убийството миналия месец на Фуад Шукр, висш командир от военното му крило и един от основателите на движението.
"Хизбула" изброи 11 ударени бази, казарми, военни позиции и платформи на (системата за противоракетна отбрана) "Железен купол", които са атакувани в Северен Израел и анексираните от Израел Голански възвишения. "Хизбула" обяви, че първата фаза от отговора за убийството на Шукр е приключила, и добави, че днешната операция ще позволи да извърши още атаки по-навътре на територията на Израел.
Цялата територия на Северен Израел беше огласена от вой на сирени за въздушна тревога, а международното летище "Бен-Гурион" временно спря да обслужва полети, след като е било цел на "Хизбула", според израелският сайт Ynet. В неделя сутринта летището бе отворено.
Израел на свой ред предприе изпреварващ удар срещу движението и по първоначални оценки обстрелът на "Хизбула" е причинил "много малко щети", заяви израелският военен говорител Надав Шошани. В изпреварващия удар са участвали около  100 изтребители за атаки по територията на Ливан. Армията остава в повишена бойна готовност.
Първият етап от ответния удар срещу Израел приключи успешно, „Изявленията на врага за превантивни удари, осуетили отговора..., не отговарят на реалността на бойното поле“, заяви пресофисът на "Хизбула". Той добави, че израелските данни за провала на широкомащабна ответна атака „ще бъдат разсеяни в речта на генералния секретар на "Хизбула" Хасан Насрала.
Израелският министър на отбраната Йоав Галант обяви 48-часово извънредно положение на територията на Израел заради масирания обстрел. В Тел Авив са отворени да 240 бомбени скривалища, отменени са обществени мероприятия и са затворени плажовете.
Министърът на отбраната на САЩ Лойд Остин е потвърдил "твърдия ангажимент на САЩ към отбраната на Израел срещу всякакви атаки от страна на Иран и регионалните му партньори и съюзници".
Междувременно израелски въздушни удари убиха най-малко 30 палестинци в южната част на ивицата Газа. Сред загиналите са 11 души от едно семейство, включително две деца. В болницата "Насер" са били докарани общо 33 тела на загинали при три удара срещу град Хан Юнис, сред тях е имало пешеходци.
Напрежението ескалира на фона на продължаващите в Кайро преговори, в които е предвидено да участват представители на  "Хамас".

20% поскъпване искат от "Софийска вода"

автор:Дума

visibility 835

/ брой: 162

Отменя се планираният за 27 август протест на хотелиерите

автор:Дума

visibility 784

/ брой: 162

Взимат ви колата в Гърция, ако возите туби с бензин

автор:Дума

visibility 804

/ брой: 162

Затягат контрола върху ръчния багаж в самолетите

автор:Дума

visibility 802

/ брой: 162

Германия и Франция арестуваха терористи

автор:Дума

visibility 780

/ брой: 162

Социалдемократите са най-желани в Румъния

автор:Дума

visibility 770

/ брой: 162

В Сърбия няма да има преврати

автор:Дума

visibility 806

/ брой: 162

Накратко

автор:Дума

visibility 740

/ брой: 162

Краят на романтиката

автор:Александър Симов

visibility 819

/ брой: 162

Срамно и неграмотно

visibility 832

/ брой: 162

Не съм се подписвал в този списък!

visibility 770

/ брой: 162

Зеленият октопод отново протяга пипала

visibility 816

/ брой: 162

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ