17 Декември 2025сряда22:51 ч.

АБОНАМЕНТ:

АБОНАМЕНТ за вестник „ДУМА“ за 2026 година. Можете да се абонирате в: „Български пощи“ АД до 15 декември 2025 г., „Доби прес“ ЕООД до 28 декември 2025 г., в редакцията на вестника до 20 декември 2025 г. Каталожен номер 6. Цени: 12 месеца - 149 € / 291,42 лв., 6 месеца - 75 € / 146,69 лв., 3 месеца - 40 € / 78,23 лв., 1 месец - 14 € / 27,38 лв. За повече информация тел. 02 9705 203 и 02 9705 216 отдел „Разпространение” на в-к ДУМА на ул. „Позитано” 20 А. E-mail: abonament@duma.bg АБОНАМЕНТ за вестник „ДУМА“ за 2026 година. Можете да се абонирате в: „Български пощи“ АД до 15 декември 2025 г., „Доби прес“ ЕООД до 28 декември 2025 г., в редакцията на вестника до 20 декември 2025 г. Каталожен номер 6. Цени: 12 месеца - 149 € / 291,42 лв., 6 месеца - 75 € / 146,69 лв., 3 месеца - 40 € / 78,23 лв., 1 месец - 14 € / 27,38 лв. За повече информация тел. 02 9705 203 и 02 9705 216 отдел „Разпространение” на в-к ДУМА на ул. „Позитано” 20 А. E-mail: abonament@duma.bg

Кристиан Вигенин: Иновациите в областта на храните са решаващи за здравословното хранене и като нови икономически възможности

автор:Дума

visibility 34707

„Иновациите в областта на храните са решаващи за справяне със съвременните предизвикателства като продоволствената сигурност, храненето и изменението на климата.“ Това каза ръководителят на Делегацията на българските  социалисти в Европейския парламент Кристиан Вигенин в Брюксел на дискусията  „Разговори за иновациите – бъдещето на протеините“, на която той беше домакин.
Като председател на Работната група по земеделие, храни и потребители (AgriNutriCom) към SME Connect, той откри събитието с размисъл върху едни от най-сериозните предизвикателства пред хранителната ни система – от нарастващото световно население и търсенето на протеини до загубата на биоразнообразие, деградацията на земята и климатичните промени.
Дискусията събра широка палитра от участници – представители на Европейската комисия, индустриални лидери, членове на Европейския парламент, неправителствени организации и заинтересовани страни, обединени от една обща цел: оформянето на бъдещето на храната в Европа. Заедно те обсъдиха насърчаване на инвестициите в иновативни производствени технологии и подпомагането на здравословните хранителни навици. Акцент беше поставен върху разкриването на нови икономически възможности и  възстановяване на производството на протеини в рамките на ЕС, особено от маслодайни култури. Участниците в дискусията отчетоха, че е нужна подкрепа за устойчиви практики, включително намаляване на употребата на вода.
Дискусията приключи с обединение около общата цел -  да се работи за по-устойчива, иновативна и здравословна хранителна система в Европа.

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП:

https://www.socialistsanddemocrats.eu/

БДЖ запазва 75% от пътническите превози

автор:Дума

visibility 3667

/ брой: 237

Ще има отлив в цялата сфера на услугите след първи януари

автор:Дума

visibility 1581

/ брой: 237

Започва проучването за нефт и газ край Варна

автор:Дума

visibility 860

/ брой: 237

Експерт: Земеделието в Европа е почти унищожено от регламенти

автор:Дума

visibility 3664

/ брой: 237

Доналд Тръмп: Мирът в Украйна е по-близо от всякога

автор:Дума

visibility 1097

/ брой: 237

Матео Салвини: Санкциите на ЕС ни поставиха на колене

автор:Дума

visibility 3635

/ брой: 237

В Хърватия е потвърден случай на проказа

автор:Дума

visibility 1479

/ брой: 237

Пекин си взима пандите от Токио

автор:Дума

visibility 4208

/ брой: 237

Безизходица

автор:Александър Симов

visibility 4577

/ брой: 237

Чашата не е решение

автор:Барбара Пейчинова

visibility 5746

/ брой: 237

Врата в полето

visibility 4349

/ брой: 237

Светът през 2025 г. - войни, протести, мир

автор:Дума

visibility 712

/ брой: 237

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ