08 Май 2021събота00:53 ч.

Баня ли?

/ брой: 84

автор:Деси Велева

visibility 432

Близо десет години след като зам.-кметът по образование и култура на София доцент Тодор Чобанов се пренесе на ул. "Московска" 33, той ще трябва да се изнесе от покоите си. За този период се изживяваше като принц в царството на детските градини и на материалното културно наследство. Приемаше себе си като несменяем владетел, който не може да бъде бутнат нито от разлютени родители, чиито деца не могат да се доберат до ясли и градини, нито от багерите, които събарят паметници на културата в центъра на града. Оставката му бе искана нееднократно, както от неформални организации, така и от политическите му опоненти в моменти на бурни скандали в сферите, в които командваше доцентът. 

И на фона на относителното спокойствие, носещо се в последно време около Чобанов, дойде изненадващо вестта за скоростното му отстраняване от поста, извършено от самата кметица Йорданка Фандъкова. Без аргументация, без обосновани мотиви. Обяснението, че заместникът й е забавил реставрацията на банята в "Овча купел", някак олеква при липсата на конкретика. Фандъкова отпрати "прекрасния млад човек" да се реализира в науката, но спести на обществото къде е объркал конците със спорния проект за възстановяване на бившата баня и превръщането й в център за върхови научни постижения срещу 3 милиона лева еврофинансиране. Все пак това намерение не е ново и отдавна е съпътствано от бурни скандали, които не събориха никого от властта. Та някак сега е трудно да се повярва, че поредна прекратена обществена поръчка за ремонта на ценната сграда е изяла главата на принца. Трябва дълбоко да е нагазил някъде из блатото доцент доктор Чобанов, та да бъде отпратен така безславно и набързо. 

Хич не е хубаво, че в последните години заместниците на Фандъкова капят като круши. Чобанов извади късмет, че не отиде на съд, защото на други не им бе спестен този срам. Каква ли енергия ще се влее след него в палатите на кметицата?

Губим милиони от липсата на руски туристи

автор:Дума

visibility 359

/ брой: 86

Фалшиви Великденски промоции

автор:Дума

visibility 284

/ брой: 86

Пандемията намали желанието за бизнес

автор:Дума

visibility 200

/ брой: 86

Декларирането на доходи ни е отнело под 10 минути

автор:Дума

visibility 186

/ брой: 86

Русия и олигарсите заплашвали Украйна

автор:Дума

visibility 481

/ брой: 86

В ЕС обмислят сили за бързо реагиране

автор:Дума

visibility 272

/ брой: 86

Коронавирусът убива по 4000 на ден в Индия

автор:Дума

visibility 210

/ брой: 86

Да помним цената на мира!

visibility 416

/ брой: 86

Внимание: Опасен труд!

автор:Ева Костова

visibility 306

/ брой: 86

Датата

автор:Дума

visibility 226

/ брой: 86

Баня, СПА и провалени финали

автор:Деси Велева

visibility 865

/ брой: 85

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ