24 Януари 2019четвъртък00:17 ч.

Медии

Българският "Форбс" ще смени издателя си

/ брой: 2

автор:Дума

visibility 318

Българското издание на американското "Форбс" ще смени издателя си. Новината бе съобщена от "Атика Ева", които отговаряха за списанието у нас. С прессъобщение фирмата обяви, че лицензоиздателят е взел решението за прекратяването на взаимоотношенията им. Става ясно, че от "Форбс" ще дадат лиценза на друг местен издател.

"Много сме изненадани от решението, защото е базирано на твърдения, свързани с предишен период в живота на списанието - с друго ръководство на редакционния екип на "Форбс" България и на цялото издателство "Атика Ева", коментират от компанията. Припомняме, че фирмата издава списанието от 2011 г.

"Атика Ева" е събрала в портфолиото си "Плейбой", Ескуайър", "Джой", "Грация" и "ОК". Плануват да присъединят към изданията си и списание "ИнГлобо".

От самото създаване на българския "Форбс" негов главен редактор беше Йордан Матеев, който обаче напусна миналата година. Още тогава се появиха слухове за проблем с лиценза. От "Атика Ева" обаче уверяваха, че издателят е успял да го удължи. Междувременно ръководител на българския "Форбс" и негов нов главен редактор стана финансистът Бисер Манолов.

От лаконичната информация не става ясно какъв точно е проблемът, нито кой ще поеме издаването на "Форбс". Други фирми също все още не са се похвалили с нов лиценз.

БАБХ не казва има ли умрели от чума животни в Болярово

автор:Дума

visibility 76

/ брой: 16

ГЕРБ пуснаха предизборната машина

автор:Дума

visibility 125

/ брой: 16

Очакват износ за над 57 млрд. лв. тази година

автор:Дума

visibility 46

/ брой: 16

Кога ще си научим уроците?

автор:Зорница Илиева

visibility 118

/ брой: 16

Конгресът спря Тръмп да напусне НАТО

автор:Дума

visibility 70

/ брой: 16

Фронтекс: Не отнемаме суверенитета на държавите в ЕС

автор:Дума

visibility 62

/ брой: 16

Русия е за мирен договор с Япония

автор:Дума

visibility 58

/ брой: 16

Лихвоточките - 30 години по-късно

автор:Евгени Гаврилов

visibility 88

/ брой: 16

Преход без изход

visibility 55

/ брой: 16