19 Юни 2019сряда14:11 ч.

В началото на април точно преди гласуването в ЕП на пакета "Мобилност", наши превозвачи подпалиха тир в Пловдивско в знак на протест

България иска ново разглеждане на пакета "Мобилност"

/ брой: 110

автор:Дума

visibility 85

Ще настояваме отново да бъде разгледано на първо четене законодателното предложение по отделните досиета на пакета "Мобилност I", каза министърът на транспорта Росен Желязков. Той се е срещнал с новоизбраните наши депутати в Европарламента и превозвачите, за да уточнят съвместните действия за приемане на балансиран пакет. Някои не можаха да дойдат, но важното е, че се усети консенсус на националната позиция по отношение на пакета "Мобилност I, обясни Желязков.

Както вече стана известно, на последното заседание на предишния Европарламент той бе приет на първо четене. Според текстове шофьорите на ТИР-ове трябва да почиват извън кабината на камиона, да се връщат на всеки четири седмици в България, а размерът на командировъчните да бъде според държавата, в която са изпратени.

"Настояваме отново да бъде разгледано на първо четене законодателното предложение по отделните досиета. Ще търсим подкрепата и на другите държави, с които имаме сходни виждания, като по този начин увеличим Групата на единомислещите", каза още министърът. Желязков обяви, че в края на юли е поискана среща с новото председателство на парламента и транспортната комисия, ако към този момент има новоизбрани председатели. Според него България има достатъчно време да убеди ЕК, ЕП и Европейския съвет в нуждата от по-балансирани текстове по пакета "Мобилност I". Шансът за успех се увеличавал и от смяната на състава на евродепутатите.

Министърът посочи, че ще бъде поискана оценка и на ниво Европейски парламент, като ще се търси оценка и на ниво индустрия. "Всички теми ще покажат, че предложението на ЕК, свързано основно със социалните права на работещите в сектора и запазване на екологията на Европа, няма да бъде добър като резултат от сегашните текстове", каза още Желязков. Той посочи, че в сегашния си вид пакетът ще наруши социалните права и ще утежни екологичната обстановка в Европа.

Тръмп заговори за война с Иран

автор:Дума

visibility 204

Вината скараха САЩ и Франция

автор:Дума

visibility 239

/ брой: 115

Готвят кибератаки срещу Русия

автор:Дума

visibility 210

/ брой: 115

САЩ изпращат още войници в Близкия изток

автор:Дума

visibility 137

/ брой: 115

Кой иска да избяга от Крим?

автор:Боян Бойчев

visibility 366

/ брой: 115

Да се насъска Украйна срещу Русия!

автор:Денчо Владимиров

visibility 267

/ брой: 115

Доган на три морета

visibility 207

/ брой: 115

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ