31 Май 2020неделя11:03 ч.

Балетният театър на Борис Ейфман за първи път в България

Трупата на "страхотния театрален магьосник" ще представи "Евгений Онегин" в зала 1 на НДК

/ брой: 181

автор:Дума

visibility 580

Театърът на балета на Борис Ейфман гостува за първи път на българска сцена само с един спектакъл - в София на 23 октомври. В зала 1 на НДК гостите ще представят постановката "Евгений Онегин", научи ДУМА от Светла Русева, пиар експерт. Балетът е по едноименния роман в стихове на А. С. Пушкин. Музиката е необичайно, но умело съчетание на класически творби на Чайковски с рок музиката на Александър Ситковец. Спектакълът е с безкомпромисна класа във всички компоненти: музика - рок и класика, визия - авангардни костюми, ефектно осветление и мултимедия, блестяща, уникална хореография.   
В балета "Евгений Онегин" знаменитият руски хореограф Борис Ейфман пренася героите на Пушкин в наши дни, в драматични и екстремни ситуации, в които старият свят се разпада, а животът диктува нови правила. "Този експеримент беше необходим за мен, за да си отговоря на въпросите: Каква е руската душа днес? Запазила ли е идентичността и привлекателността си? Как биха могли героите от романа да променят съдбата си днес?", споделя Ейфман.
Изборът на романа в стихове на Пушкин, наречен "енциклопедия на руския живот", не е случаен. Творбата вълнува и днес с удивително точния архетип на руския характер за своето време, с поетичните образи на руската душа - загадъчна, непредсказуема и чувствена.
Балетния театър на Борис Ейфман има 42-годишна история. Световната критика го определя като "уникален балетен театър, стил и вселена", а Борис Ейфман - като "страхотен театрален магьосник" и "един от водещите хореографи в света за всички времена". Трупата гастролира по целия свят.
Борис Ейфман е роден през 1946 г. в Сибир. Завършва Ленинградската консерватория със специалност хореография и Академията на руския балет "Ваганова", където 10 години работи като хореограф. През 1977 г. сформира балетен ансамбъл, а след това създава и Театър на балета Борис Ейфман. Хореографът блестящо съчетава авангардните постижения на съвременния балет с академичното си образование в Руската класическа хореография и създава уникален стил в танцовото изкуство. "Това, което правя, може да се нарече танц от емоции, свободен танц, нов език, в който са преплетени класика, модерн и много други неща", казва Ейфман. Неговите артисти, които са имали само академично образование, е трябвало да овладеят нов "танцов речник".
Деца до 7-годишна възраст се допускат на представлението без билет и право на отделно място, но родителите/придружителите трябва да носят копие на акта за раждане на детето. Такова е изискването на организаторите на гастрола от "Degris Events". Билети се продават в мрежата на Ивентим.
https://www.youtube.com/watch?v=iEZAqrUmGWE

Плащаме за вода и без консумация

автор:Дума

visibility 1234

/ брой: 100

Алкохолните турове по морето ще бъдат забранени

автор:Дума

visibility 503

/ брой: 100

Банковото кредитиране се сви с над 300 млн. лв.

автор:Дума

visibility 259

/ брой: 100

Данъчен гювеч по герберски

автор:Евгени Гаврилов

visibility 648

/ брой: 100

Датата

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 100

Плагиатството на Радой Ралин

автор:Христо Георгиев

visibility 1821

/ брой: 99

Пандемична демокрация

автор:Владимир Георгиев

visibility 485

/ брой: 99

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ