23 Септември 2019понеделник08:36 ч.

Ах, тези перки!

/ брой: 162

автор:Деси Велева

visibility 400

Ах, тези перки! Превърнаха се в национален символ. На глупостта, безхаберието, равнодушието. Да, пак става дума за онези нелепи ограничители по емблематичната столична улица "Граф Игнатиев". В цялата страна вече знаят за триъгълниците й и за паданията, за плочките, за фугите, за колчетата... и пак за паданията. 

Позорната слава няма да затихне скоро, защото маскарлъкът продължава. Месеци не й стигнаха на общината да се отърве веднъж завинаги от окървавените пирамиди. Извиненията обаче намериха края си тези дни след поредния скандал със спънала се жена. Добре, че се намери невъздържан съпруг, който да покаже, че има нужда от действие, а не от апатично съзерцание.

Обаче дотам ли трябваше да се стигне? До вандалска проява, за да се премине към реалната смяна на едни прости колчета? Докога ще се занимава цялото общество с третостепенни подробности от един иначе резилен ремонт за милиони? Толкова ли са безсилни общинските институции, че допускат подобни произшествия да придобиват сензационни висоти?

А може би за кметството е по-удобно хорското внимание да се насочва към дребнотемието вместо към основните проблеми на града, които имат нужда от задълбочен анализ и търсене на изход. Защо да не слушаме за колчета, вместо да си отклоняваме мислите към милионите, които предстои да се раздадат на "наши" фирми за сметопочистването. Или пък да се втренчваме в ремонтите на паркове, които или не вървят, или за тях разточително се отпускат огромни средства по съмнителни оферти. 

Злочестата случка на "Графа" може и да е объркала сметките на Фандъкова. Току-виж е мислела да смени акулските перки точно за вота наесен. За да има за какво да й благодарят гражданите предизборно.

Почина проф. Юлиан Вучков

автор:Дума

visibility 0

23 мерки до 2023 г. обявява Мая Манолова на 23 септември

автор:Дума

visibility 134

Земетресение край Кърджали

автор:Дума

visibility 117

Пакетът "Мобилност" няма да се преразглежда

автор:Дума

visibility 427

/ брой: 181

Тол системата може да не тръгне и на 1 март

автор:Дума

visibility 339

/ брой: 181

БДЖ отменя влакове, няма локомотиви

автор:Дума

visibility 521

/ брой: 181

Вносните цигари задължително с дата на производството

автор:Дума

visibility 188

/ брой: 181

Париж подава ръка на Рим за мигрантите

автор:Дума

visibility 254

/ брой: 181

Нов Ньой?

автор:Юри Михалков

visibility 759

/ брой: 181

Връх на невинността

автор:Павлета Давидова

visibility 629

/ брой: 181

Много шум и... нищо

автор:Галина Младенова

visibility 503

/ брой: 181

Новите "Кучета" откриват сезона на Арт театър

автор:Надежда Ушева

visibility 491

/ брой: 181

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ