23 Март 2019събота07:37 ч.

И така

Експертите определиха водещите обещаващи политици

Равняване по Прилепин и Доктор Лиза

Елизавета Глинка и Захар Прилепин влязоха в топ-10 на лидерите в класацията на фондация „Институт за социално-икономически и политически изследвания“ (ИСИПИ) за обещаващи политици, които през 2016 г. могат да претендират за победа в едномандатните райони.

/ брой: 68

visibility 2533

Наталия Галимова
gazeta.ru


Приближеният до Кремъл Институт за социално-икономически и политически изследвания (ИСИПИ) направи класация на обещаващите публични политици, които на изборите за Думата през 2016 г. могат да претендират за победа в едномандатните райони. Представителната извадка за класацията включваше над 250 федерални и регионални политически фигури.
В сравнение с предходната класация водещата десятка е съществено обновена като включва предимно обществени дейци и представители на бизнес средите. В челната тройка са Председателят на фондация „Справедлива помощ“ Елизавета Глинка (доктор Лиза), заместник-секретарят на Генералния съвет на партия „Единна Русия“ Олга Баталина, секретарят на Обществената палата и съпредседател на централния щаб на Общоруският народен фронт Александър Бречалов, който миналия път заемаше първо място. Сред лидерите са известният писател Захар Прилепин (осмо място).
Според авторите на изследването първото място на доктор Лиза може да се обясни с нейното „запомнящото се ярко изказване“ на заседанието на Съвета за правата на човека, в което „оцени ситуацията в източната част на Украйна като хуманитарна катастрофа“. „Тази оценка се базира на личния опит на Глинка в организирането на превоз за децата от зоната на конфликта към Русия“ - констатират авторите на класацията.
Присъствието в класацията, при това на едно от водещите места, на Захар Прилепин според експертите, освен всичко друго може да се обясни с неговата „висока активност на идейния и хуманитарен фронт по темата за Нова Русия и личната му популярност в социалните медии“. Тези действия правят Прилепин „потенциален кандидат за ролята на идейно-политически лидер на умерените националисти вътре в страната“.
Основната тенденция в класацията са по-силните позиции на обществените дейци и представители на професионалните сдружения.


"Челната десятка на лидерите е съществено промененя в сравнение с предходната класация."


 

Сблъсъците в Сирия продължават

автор:Дума

visibility 14

Апартаментът

автор:Павлета Давидова

visibility 913

/ брой: 56

Полюсите на българската фило-фобия

visibility 305

/ брой: 56

В Испания няма давност за фашизма

visibility 337

/ брой: 56

ПРИКАЗНА ЖЕРАВНА

автор:Петра Ташева

visibility 176

/ брой: 56