15 Ноември 2018четвъртък15:39 ч.

И така

Експертите определиха водещите обещаващи политици

Равняване по Прилепин и Доктор Лиза

Елизавета Глинка и Захар Прилепин влязоха в топ-10 на лидерите в класацията на фондация „Институт за социално-икономически и политически изследвания“ (ИСИПИ) за обещаващи политици, които през 2016 г. могат да претендират за победа в едномандатните райони.

/ брой: 68

visibility 2438

Наталия Галимова
gazeta.ru


Приближеният до Кремъл Институт за социално-икономически и политически изследвания (ИСИПИ) направи класация на обещаващите публични политици, които на изборите за Думата през 2016 г. могат да претендират за победа в едномандатните райони. Представителната извадка за класацията включваше над 250 федерални и регионални политически фигури.
В сравнение с предходната класация водещата десятка е съществено обновена като включва предимно обществени дейци и представители на бизнес средите. В челната тройка са Председателят на фондация „Справедлива помощ“ Елизавета Глинка (доктор Лиза), заместник-секретарят на Генералния съвет на партия „Единна Русия“ Олга Баталина, секретарят на Обществената палата и съпредседател на централния щаб на Общоруският народен фронт Александър Бречалов, който миналия път заемаше първо място. Сред лидерите са известният писател Захар Прилепин (осмо място).
Според авторите на изследването първото място на доктор Лиза може да се обясни с нейното „запомнящото се ярко изказване“ на заседанието на Съвета за правата на човека, в което „оцени ситуацията в източната част на Украйна като хуманитарна катастрофа“. „Тази оценка се базира на личния опит на Глинка в организирането на превоз за децата от зоната на конфликта към Русия“ - констатират авторите на класацията.
Присъствието в класацията, при това на едно от водещите места, на Захар Прилепин според експертите, освен всичко друго може да се обясни с неговата „висока активност на идейния и хуманитарен фронт по темата за Нова Русия и личната му популярност в социалните медии“. Тези действия правят Прилепин „потенциален кандидат за ролята на идейно-политически лидер на умерените националисти вътре в страната“.
Основната тенденция в класацията са по-силните позиции на обществените дейци и представители на професионалните сдружения.


"Челната десятка на лидерите е съществено промененя в сравнение с предходната класация."


 

Данъкът за "Порше" става 420 лв., за "пернишки" голф скача с 13 лв.

автор:Дума

visibility 265

/ брой: 222

Откриваме нов ГКПП с Румъния

автор:Дума

visibility 143

/ брой: 222

Закриват БДЖ холдинг

автор:Дума

visibility 288

/ брой: 222

Съдът отмени правила на КЕВР

автор:Дума

visibility 137

/ брой: 222

Среща на върха по Брекзит на 25 ноември

автор:Дума

visibility 44

Груевски избягал с български паспорт?

автор:Дума

visibility 53

Брюксел и Лондон се споразумяха по Брекзит

автор:Дума

visibility 187

Италия се опъна на ЕС за бюджета

автор:Дума

visibility 141

/ брой: 222

Девети септември е могъл да се случи още през 1938 г.

автор:Дума

visibility 357

/ брой: 222

Нагоре по стълбата, която води надолу

visibility 244

/ брой: 222

10 години лозанки ветеранки

автор:Лозан Такев

visibility 122

/ брой: 222