28 Март 2024четвъртък20:47 ч.

ВРЕМЕТО:

Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево. Днес над Северна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици, има условия за градушки. Повишена вероятност за изолирани интензивни явления има до сутринта в западните райони, а около и след обяд в централната и източната част на Северна България. От северозапад ще продължи да прониква относително хладен въздух. Температурите ще се понижават и максималните ще са от 26°-27° в северозападните до 34°-35° в югоизточните райони, където вятърът все още ще е от юг; там ще бъде почти без валежи, предимно слънчево.

Руска кухня

Вкусни пряници по стогодишна рецепта

/ брой: 68

автор:Дума

visibility 3294

Ако не броим сладката, сухия мармалад и пестила, които руската кулинарна терминология отнася към сладкишите или захарните изделия, основните руски национални сладкарски изделия са пряниците. Първите пряници в Русия се появяват още през IX в. като обикновена смес на ръжено брашно с мед и плодов сироп. Това са били най-простите пряници и може би най-вкусните, тъй като медът в тях е бил почти 50%. Тогава са ги наричали меден хляб. Името „пряники” изделията получават по-късно, през XI - XII век, когато започват да се добавят все повече подправки (пряности).
Ще са ни нужни:
Мед – 250 г, яйца - 1 бр., яйца (жълтъци) - 3 бр., сода за хляб - 1 ч.л., пудра захар - ? чаша, ванилия – на вкус, вода - 1 чаша, сок от половин лимон и лимонови кори, смлени подправки (канела, анасон, карамфил, индийско орехче) - на вкус, брашно - 3 чаши.
Начин на приготвяне:
Изсипете меда в емайлиран съд, залейте го с гореща вода, за да се разтопи и оставете да изстине. В друг съд разбийте яйцето и жълтъците със захарта, добавете подправките, ванилията, кората и сока от лимона, содата и разбивайте до образуването на твърда пяна. Постепенно прибавете брашното и разтопения мед. Получената смес изсипете върху поръсена с брашно дъска, замесете меко тесто, оставете го да престои 5-6 часа. След това отново размесете тестото, нарежете го на парчета и разточете слой, от които изрежете формички и фигурки, наредете на поръсена с брашно тава и печете на средна фурна. Горещите пряници намажете с яйце, а след като изстинат украсете с глазура от белтък и пудра захар.

Готвач Юс

Без паспортна проверка за пътуващи от и за шенгенски държави

автор:Дума

visibility 312

/ брой: 59

Светофарите с различни сигнали за посоките

автор:Дума

visibility 314

/ брой: 59

Върнаха 48 млн. лв. от аванса за правителствения комплекс

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Протест в Унгария срещу корупцията

автор:Дума

visibility 336

/ брой: 59

Педро Санчес против независимост на Каталуня

автор:Дума

visibility 271

/ брой: 59

Израел ликвидирал командир №3 на Хамас

автор:Дума

visibility 291

/ брой: 59

Накратко

автор:Дума

visibility 235

/ брой: 59

Рецепта за катастрофа

автор:Дума

visibility 355

/ брой: 59

Пътят надолу*

автор:Валерия Велева

visibility 302

/ брой: 59

Цялата соросоидна сган - вън!

visibility 320

/ брой: 59

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ