19 Декември 2018сряда08:48 ч.

Младежите сами избират капитан

/ брой: 66

автор:Мариан Владимиров

visibility 424

Футболистите от младежкия национален отбор на България сами ще изберат капитана си, обяви новият селекционер на тима Антони Здравков на първия лагер сбор за еврокампанията.
„Отборът ще реши кой да е капитан. Аз съм приготвил четири имена, които смятам че са подходящи за капитан на националния отбор, но момчетата ще го изберат помежду си”, категоричен бе Здравков. Тимът му стартира квалификациите за Евро 2016 като гост на Уелс на 31 март от 21.00 ч. на „Кардиф Сити Стейдиум“. Младежите се събраха на лагер в София, а на 29-и заминават за Обединеното кралство.
„Повикал съм 23-ма футболисти, но Кристиян Малинов е в "А" отбора и ако не вземе участие в мача с Италия в събота, ще се присъедини към нас”, заяви Антони Здравков.
„Никога от мен няма да чуете оправдание, по къкъвто и да било повод. Още първия ден, в който приех поканата от БФС за треньор на младежите, казах, че този отбор е ниво, което е доста високо. И футболистите, които са поканени, и треньорите, които работят с тях, не трябва да имат оправдания от тази гледна точка. Всеки футболист трябва да заслужи мястото си първо в клубния си отбор и след това в националния”, заяви Здравков. „Очаква ни доста тежък мач! Това, което наблюдавах от изявите на младежкия им отбор, е, че са доста атлетични, доста добре сложени физически, пресират много. В домакинските им мачове изглеждат коренно различно от това, което играят като гости, така че не ни чака нищо лесно! В състава ни ще липсват наказаните Милен Гамаков и Христофор Хубчев. Има още 2-3 момчета, на които разчитам, но те не попаднаха в отбора по простата причина, че не играят в клубовете си. За съжаление, тези учебни игри, които направихме през ноември и декември, няма да са достатъчни, за да се стикова отборът. Те бяха с цел оглед на футболистите – минаха 40 човека. Това е най-големият проблем – ще излезем на официален мач без официална контрола! Но се надявам с помощта на момчетата и с вдъхновение от наша страна – на треньорите, да намерим най-добрия начин да се противопоставим и да търсим победата до последния момент. Голяма част от този отбор игра на европейско първенство, но не трябва да забравяме, че в младежките национални отбори имат право да играят футболисти набор 1994. И много от отборите са съставени почти изцяло от този набор, докато при нас преобладава набор 1995. Не бих казал, че е минус, но при всички положения ще има лека неравностойност в игрово отношение. Момчетата, които са тук обаче, искат да израстват във футбола и младежкият национален отбор ще бъде една сцена, на която могат да покажат качествата си, тъй като в клубните им отбори в "А" група много малко от тях играят като титуляри”, завърши бившият наставник на Левски и бивш шеф на "синята" ДЮШ.

ЕК не е искала приватизация на "Булгартрансгаз"

автор:Дума

visibility 1

Нощният труд остава 25 стотинки

автор:Дума

visibility 73

/ брой: 246

БСП: Чии интереси обслужва КЕВР?

автор:Павлета Давидова

visibility 83

/ брой: 246

За 10 години тежките престъпления нарастват

автор:Дума

visibility 44

/ брой: 246

Проблемът "Зелена карта" може да ни спре за Шенген

автор:Дума

visibility 66

/ брой: 246

Жирардели не казва от кого е купил "Юлен"

автор:Дума

visibility 62

/ брой: 246

Разрешиха на Банка ДСК да купи Сосиете

автор:Дума

visibility 64

/ брой: 246

Само 12% от българите планират зимна ваканция

автор:Дума

visibility 35

/ брой: 246

ООН одобри вредната политика на Киев

автор:Дума

visibility 106

/ брой: 246

Хиляди унгарци отново протестираха срещу Орбан

автор:Дума

visibility 51

/ брой: 246

Путин предупреди за крах на световната сигурност

автор:Дума

visibility 104

/ брой: 246

Гласуват "Брекзит" след месец

автор:Дума

visibility 47

/ брой: 246