24 Март 2019неделя03:48 ч.

ДЕТАЙЛИ

/ брой: 56

visibility 2146

Какво ще четем?


Главните редактори на федералните средства за масова информация написаха писмо до Владимир Путин с молба за подкрепа. Наскоро заместник министърът на съобщенията и масовите комуникации Алексей Волин призна, че медиите „се намират в изключително тежко състояние“ и посочи, че спадът в рекламните обеми на телевизионните канали за януари тази година е с 28%, в печата – с 35-40%, в радиото – с 30%. Волин смята, че за да се излезе от кризата, и държавата, и самите медии трябва да предприемат „редица стъпки“.

„Барса“: пас към Сочи


Футболният клуб „Барселона“ ще открие учебно-тренировъчен лагер в Сочи. Официалният сайт на „Барса” съобщи, че решението е взето от съвета на директорите на клуба. Освен това клубът ще открие нови футболни школи в Токио и Копенхаген.
Лагерът ще бъде открит още това лято. Освен в Испания, понастоящем такива лагери посрещат деца в Ирландия, Англия, САЩ, Япония, Италия, Люксембург и Хърватска.

Моряците излизат на старт


През тази година в програмата на Международните армейски игри, организирани от Министерството на отбраната на Руската Федерация, за първи път намира място провеждането на военноморски състезания. Очаква се Международните армейски игри да се проведат в началото на август, като ще бъдат поканени представители на повече от 40 страни. В графика на международната спортна проява се организират 12 състезания, които ще се проведат край Москва, в Рязан, Муром, Новосибирск, Воронеж и Ейск, а също така в Каспийския регион.

Лев Толстой попадна в мрежата


Книгата за рекорди на Гинес в категорията „Най-голяма аудитория на читателския маратон в Интернет“ записа он-лайн четенето на романа „Анна Каренина“ Това е съвместен проект на компанията Google и Къщата-музей на Лев Толстой „Ясна поляна“. Четенето е гледано в повече от 106 страни по света. Освен това, Google пусна интернет-версия на живото издание на „Анна Каренина“, в което, снабдени с удобна система за навигация, са обединени текст, видео, аудио и справочна информация.

Апартаментът

автор:Павлета Давидова

visibility 1246

/ брой: 56

Полюсите на българската фило-фобия

visibility 372

/ брой: 56

В Испания няма давност за фашизма

visibility 418

/ брой: 56

ПРИКАЗНА ЖЕРАВНА

автор:Петра Ташева

visibility 217

/ брой: 56