23 Януари 2022неделя23:04 ч.

ново:

Конгресът не прие оставката на Корнелия Нинова *** Румен Радев: В идните години ще бдя страната да не се отклони от пътя *** Александър Симов: Не смятам, че БСП е идейно променена *** Крум Дончев: Най-голямата ценност на БСП са членовете ѝ, а тяхното мнение е закон *** "Фич“ потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на България Конгресът не прие оставката на Корнелия Нинова *** Румен Радев: В идните години ще бдя страната да не се отклони от пътя *** Александър Симов: Не смятам, че БСП е идейно променена *** Крум Дончев: Най-голямата ценност на БСП са членовете ѝ, а тяхното мнение е закон *** "Фич“ потвърди дългосрочния кредитен рейтинг на България

Не заслужаваха съдбата на хъшове

/ брой: 168

автор:Наталия Гергова

visibility 1471

Това правителство не заслужаваше да работи само една година. Признаха го и синдикати, и бизнес, макар и когато дойде краят му. Всъщност, ако се замисли човек, от началото на така наречения преход България никога не е имала такова правителство. На него не му бяха дадени дори прословутите 100 дни толеранс. От първия ден то бе подложено на ожесточен уличен и политически натиск. Искаха му оставката по повод и без повод. Надуваха вувузели, биеха тъпани, крещяха истерично под прозорците му. То обаче работеше. Като на инат. А тъпаните и крясъците искаха да заглушат увеличението на майчинските, които не бяха пипани четири години, връщането на швейцарското правило за актуализиране на пенсиите, които също не бяха пипани четири години, разплащането с бизнеса, което му даде възможност да поеме глътка въздух и Евростат да отчете по-висок от средния за ЕС ръст на икономиката ни.
Обаче вувузелите и тъпаните продължаваха да нагнетяват напрежение с прикази от рода на "държавата е фалирала, дайте да актуализираме бюджета, та да има на какво да стъпи следващото правителство". Да, ама не. Държавата беше фалирала по времето на ГЕРБ, когато оставеният от кабинета "Станишев" резерв от 8 млрд. лева бе напълно опоскан. Впрочем, вчера Петър Чобанов заяви, че правителството на Орешарски оставя фискален резерв от над 8 млрд. лева... 
Не, не заслужаваха съдбата на хъшове. Но както е казал Странджата, България има цял народ от роби, нека има и няколко мъченици днес, а хъш значи да бъдеш мъченик.

Студ в Гърция: Температурите достигнаха -17 градуса

автор:Дума

visibility 188

Русия арестува хакери, издирвани в САЩ

автор:Дума

visibility 432

Сняг и минусови температури сковаха Северна Гърция

автор:Дума

visibility 432

Защо гласувахме в ООН за Истанбулската конвенция?

автор:Дума

visibility 1605

/ брой: 14

Диагнозата на думите

автор:Дума

visibility 582

/ брой: 14

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ