22 Март 2019петък15:07 ч.

Пред кризата всички сме равни

/ брой: 272

автор:Лозан Такев

visibility 755

Пред кризата всички сме равни. Тя удря категорично и богати, и бедни. Тя уцелва бизнесмени, банкери, хотелиери, клошари, безработни, гробари, селяни и граждани от европейското семейство.
Кризата удари и безработния петдесет и осемгодишен селянин от Борован, Великотърновско, потънал в мизерия Иван Иванов, оказал се ненадейно собственик на яхтите на братя Диневи от Свети Влас, макар и адвокатът им да отрича този факт. Факт е, че безработният Иван Иванов, който от време на време е и гробар и най-често проси по цигара от съселяните си, има дълг над 11 милиона на държавата и банките, в които никога не е влизал...
Преди време доведеният му син взел личната му карта, той подписал някакви документи, които така и не разбрал дори какви са, и след две пътувания край морето се оказал крупен съсобственик-бизнесмен!? На фалирала фирма за яхтите на Марина Диневи, с милиони дългове.
Хеликоптерът на авиоотряд 28 и хора от НАП дни наред кръжаха над апетитни имоти, луксозни вили, ваканционни селища, яхтени пристанища. Време е да полетят, макар и доста по-ниско, но и над контейнерите с отпадъци, над мизерните улици и  квартали, над гробищата и гетата в европейската част на България!? Там също има явно обекти за сензационни снимки и открития. Богаташи бродят и в ролите на гробари, клошари, безработни. Те самите и не допускат, че може да са собственици на хотели, яхти, банки. Криза е, а пред кризата всички сме равни. Нищо че министър Дянков оповести, че кризата си отива, че е свършила. За него - да, но за нас още не. Кризата не е по джоба на всички българи. Както виждате, и човек с двайсет стотинки в джоба може да се окаже як длъжник на рецесията.
 


 

Няма да има дълго отлагане на Брекзит

автор:Дума

visibility 104

ЕС готов да отложи Брекзит до 22 май

автор:Дума

visibility 189

"Брекзит" се заплете още повече

автор:Дума

visibility 207

/ брой: 56

Апартаментът

автор:Павлета Давидова

visibility 709

/ брой: 56

Полюсите на българската фило-фобия

visibility 245

/ брой: 56

В Испания няма давност за фашизма

visibility 274

/ брой: 56

ПРИКАЗНА ЖЕРАВНА

автор:Петра Ташева

visibility 152

/ брой: 56