18 Март 2019понеделник18:39 ч.

Димитър Аргиров се върна от Италия за дует с Деси Добрева

/ брой: 268

автор:Вилиана Семерджиева

visibility 1211

Синът на живата фолклорна легенда Илия Аргиров - Димитър, се завърна изненадващо от Италия, където живее от 20 години, за да запише любовна песен с певицата и водеща Деси Добрева. Предстои официалната премиера на "Петлите пеят", но засега двамата пазят в тайна подробностите, научи ДУМА от "PR Corporation". Дими Аргус, както е известен в Италия, и Деси се срещат преди няколко месеца в студиото на БНТ - в предаването "Полет на нощта", където той гостува с фолклорния си репертоар. "След предаването реших да й предложа да запишем заедно автентична фолклорна песен, която вече бях направил солово в моя албум. Деси се зарадва като дете и веднага прие идеята", споделя бившият вокал на група "Епизод".
"Народната музика е голямата ми любов, а метълът е голямата ми страст - начин, по който изказвам това, което ми е отвътре. С други думи, метълът е начин да изкрещя на света това, което ме вълнува. Той е послание, урок, голяма искреност и естественост. Неслучайно всичките ми песни са с конкретна тематика и имат връзка с отделни епизоди от личния ми живот, разкрива как съчетава двата различни музикални жанра Дими Аргиров. Продължавам да "скандализирам" с външния си вид и бих искал да се появя на "Пирин фолк" с кубинки, обеци, пусната коса и да забия една хубава... народна песен!", с усмивка признава той.
Димитър Аргиров, е роден на 24 август 1967 г. в Севлиево. След това семейството му се премества в Благоевград, където той живее до навършване на пълнолетие. Още като дете Дими става звезда не само на фолклорната сцена - едва 15-годишен основава своя рок група. По това време силно влияние му оказват парчетата на "Блек сабат", "Дийп пърпъл", "Рейнбоу", "АС/DC", "Джудас прийст" и "Уайт снейк". Като студент в Медицинската академия той става и първият вокал на "Епизод" - една от най-утвърдените метъл групи в България. Бандата въвежда у нас първия Блек метъл рок театър в средновековен стил, по текстове на Франсоа Вийон. През септември 1990 г. Димитър Аргиров емигрира в Холандия, а после в Италия. Продължава да работи с хард рок и хеви метъл групи - "Чакра", "Касандра", "Логарт", включително и в трибют бандата на "Дрийм тиътър" и "Блек сабат". Последната му група - "Дими Аргус", носи името на артистичния му псевдоним, с който е познат зад граница.
В Италия Дими е признат за един от най-атрактивните музиканти, като успешно се изявява не само на роксцената, но и в сферата на непосилния за много музиканти автентичен български фолклор. От баща си е наследил мек и вълнуващ глас. Преди година Дими издаде първия си фолклорен албум - "Песните на баща ми", който ДУМА представи. По същото време в студиото на екскитариста на "Епизод" Драгомир Драганов той записа и хеви метъл албума "Black&White" на групата му "Дими Аргус" в Италия. Аргиров е продуцент на всичките си проекти. Предстои да продуцира и новия албум на другата си италианска група "Логарт".
"Идеята за албума "Песните на баща ми" се роди случайно. Разглеждах сайта на ансамбъл "Пирин", но за съжаление не открих нищо за баща ми. Нямаше дори една негова снимка! Въпреки че е бил техен солист 35 години. Останах доста огорчен и ядосан. Песните на баща ми са ме съпътствали през целия ми живот. Казвали са ми, че когато пея рок, не може по никакъв начин да се предположи, че съм народен певец и обратно. Така взех решение да възродя песните му. Три от песните в албума записахме с баща ми", разказва Дими Аргиров.

Температурни рекорди в Търговище и Силистра

автор:Дума

visibility 70

Вигенин: Гласът на Елена Йончева ще се чува в ЕП

автор:Дума

visibility 139

Румен Радев създава Стратегически съвет към президента

автор:Дума

visibility 300

Фермери от Болярово спечелиха дело срещу БАБХ

автор:Дума

visibility 203

Увеличават черния списък на нелоялните търговски практики

автор:Дума

visibility 198

/ брой: 52

По-големи санкции за кражба на ток

автор:Дума

visibility 246

/ брой: 52

САЩ готвят закон срещу руснаци, подкрепящи Мадуро

автор:Дума

visibility 110

Откриха 40 кг пластмаса в стомаха на мъртъв кит

автор:Дума

visibility 167

Кървава атака в трамвай в Холандия

автор:Дума

visibility 139

Учим ли се от историята?

автор:Дума

visibility 360

/ брой: 52

Камъчетата, които обръщат колата

автор:Зорница Илиева

visibility 401

/ брой: 52

Човек на ДУМА издаде нова книга

автор:Велиана Христова

visibility 250

/ брой: 52