19 Ноември 2018понеделник16:45 ч.

Димитър Аргиров се върна от Италия за дует с Деси Добрева

/ брой: 268

автор:Вилиана Семерджиева

visibility 928

Синът на живата фолклорна легенда Илия Аргиров - Димитър, се завърна изненадващо от Италия, където живее от 20 години, за да запише любовна песен с певицата и водеща Деси Добрева. Предстои официалната премиера на "Петлите пеят", но засега двамата пазят в тайна подробностите, научи ДУМА от "PR Corporation". Дими Аргус, както е известен в Италия, и Деси се срещат преди няколко месеца в студиото на БНТ - в предаването "Полет на нощта", където той гостува с фолклорния си репертоар. "След предаването реших да й предложа да запишем заедно автентична фолклорна песен, която вече бях направил солово в моя албум. Деси се зарадва като дете и веднага прие идеята", споделя бившият вокал на група "Епизод".
"Народната музика е голямата ми любов, а метълът е голямата ми страст - начин, по който изказвам това, което ми е отвътре. С други думи, метълът е начин да изкрещя на света това, което ме вълнува. Той е послание, урок, голяма искреност и естественост. Неслучайно всичките ми песни са с конкретна тематика и имат връзка с отделни епизоди от личния ми живот, разкрива как съчетава двата различни музикални жанра Дими Аргиров. Продължавам да "скандализирам" с външния си вид и бих искал да се появя на "Пирин фолк" с кубинки, обеци, пусната коса и да забия една хубава... народна песен!", с усмивка признава той.
Димитър Аргиров, е роден на 24 август 1967 г. в Севлиево. След това семейството му се премества в Благоевград, където той живее до навършване на пълнолетие. Още като дете Дими става звезда не само на фолклорната сцена - едва 15-годишен основава своя рок група. По това време силно влияние му оказват парчетата на "Блек сабат", "Дийп пърпъл", "Рейнбоу", "АС/DC", "Джудас прийст" и "Уайт снейк". Като студент в Медицинската академия той става и първият вокал на "Епизод" - една от най-утвърдените метъл групи в България. Бандата въвежда у нас първия Блек метъл рок театър в средновековен стил, по текстове на Франсоа Вийон. През септември 1990 г. Димитър Аргиров емигрира в Холандия, а после в Италия. Продължава да работи с хард рок и хеви метъл групи - "Чакра", "Касандра", "Логарт", включително и в трибют бандата на "Дрийм тиътър" и "Блек сабат". Последната му група - "Дими Аргус", носи името на артистичния му псевдоним, с който е познат зад граница.
В Италия Дими е признат за един от най-атрактивните музиканти, като успешно се изявява не само на роксцената, но и в сферата на непосилния за много музиканти автентичен български фолклор. От баща си е наследил мек и вълнуващ глас. Преди година Дими издаде първия си фолклорен албум - "Песните на баща ми", който ДУМА представи. По същото време в студиото на екскитариста на "Епизод" Драгомир Драганов той записа и хеви метъл албума "Black&White" на групата му "Дими Аргус" в Италия. Аргиров е продуцент на всичките си проекти. Предстои да продуцира и новия албум на другата си италианска група "Логарт".
"Идеята за албума "Песните на баща ми" се роди случайно. Разглеждах сайта на ансамбъл "Пирин", но за съжаление не открих нищо за баща ми. Нямаше дори една негова снимка! Въпреки че е бил техен солист 35 години. Останах доста огорчен и ядосан. Песните на баща ми са ме съпътствали през целия ми живот. Казвали са ми, че когато пея рок, не може по никакъв начин да се предположи, че съм народен певец и обратно. Така взех решение да възродя песните му. Три от песните в албума записахме с баща ми", разказва Дими Аргиров.

БСП няма да крепи кворума, иска предсрочни избори

автор:Дума

visibility 260

22 млн. лева повече в бюджета на София за чистота

автор:Дума

visibility 39

Миньор загина в рудник в Мадан

автор:Дума

visibility 140

Шефът на "Нисан" арестуван за укриване на данъци

автор:Дума

visibility 49

Въглища и дърва вече с опаковки и етикети

автор:Дума

visibility 266

/ брой: 224

България е в топ 5 на страните с най-висока инфлация в ЕС

автор:Дума

visibility 170

/ брой: 224

Пускат в продажба е-винетките от 17 декември

автор:Дума

visibility 136

/ брой: 224

Пациентите мрат, министърът вика: По стандарт е!

автор:Аида Паникян

visibility 952

/ брой: 224

С бюджет 2019 кабинетът нарушава Конституцията

автор:Велиана Христова

visibility 295

/ брой: 224

И докога ще продължава това чудо?

автор:Петра Ташева

visibility 273

/ брой: 224

Думи за Велко Вълканов

автор:Методи Георгиев

visibility 313

/ брой: 224