24 Април 2019сряда09:58 ч.

Деца се обучават в библиотеката при НЧ "Зора 1858" в Дупница

/ брой: 221

автор:Николая Иванова

visibility 982

Библиотеката при Народно читалище "Зора 1858", Дупница, е обучила вече две групи деца със специални образователни потребности. В момента в библиотеката се обучава трета група с дечица. Обучението е по проект "Интеграция чрез ИКТ - Библиотеката в подкрепа на деца със специални образователни потребности". Водеща организация е регионалната библиотека в Кюстендил с директор София Пейчева, а нейни партньори са Ресурсният център за подпомагане и интегрирано обучение и възпитание на деца и ученици със специални образователни потребности - Кюстендил, библиотеката при НЧ "Зора 1858", Дупница, библиотеката при НЧ "Пробуда", Кочериново.
"Основната цел на проекта е да подпомогне  процеса на интегрирано образование и да подобри подкрепящата среда на деца със специални образователни потребности, използвайки съвременни информационни и комуникационни технологии. Той е насочен и към родителите, личните асистенти и учителите - чрез дейности по тяхното информиране и придобиване на компетентността по ползването на информационни и комуникационни технологии в образователния процес и комуникацията", споделиха библиотекарите Наталия Павлова и Валентина Алексова от библиотеката при НЧ "Зора 1858".
"Десет деца сме подбрали със специфични  разстройства в обучителните умения. Те са от I до IV клас. С голямо вълнение и желание идват дечицата в библиотеката на този обучителен  курс", сподели Галина Китова, учителка от ОУ "Неофит Рилски", занимаваща се с деца със специални образователни потребности. Проектът започна на 8 юли с анкетно проучване на  потребностите на целевите групи. Ще бъдат обучени общо 70 деца от началния и прогимназиален курс в Дупница, Кюстендил и Кочериново.

БСП: Законът за розата не решава проблемите в сектора

автор:Дума

visibility 182

/ брой: 79

Панелките почти изчезнаха от пазара на имоти

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Не е ясно реален ли е ръстът в приходите от туризъм

автор:Дума

visibility 126

/ брой: 79

"Еврохолд" увеличава капитала заради сделката с ЧЕЗ

автор:Дума

visibility 91

/ брой: 79

Влакът на Ким влезе в Русия

автор:Дума

visibility 0

Новата софийска крепост на фюрера

автор:Мирослав Попов

visibility 576

/ брой: 79

Каварна, любов моя!

автор:Аида Паникян

visibility 232

/ брой: 79

Хомеопатията е илюзия, която вреди

автор:Велиана Христова

visibility 213

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ