19 Ноември 2018понеделник08:10 ч.

Не мога да повярвам

/ брой: 138

автор:Ина Михайлова

visibility 906

Председателят на Държавна агенция "Национална сигурност" Цветлин Йовчев заяви вчера, че като че ли към момента службите не се справят с противодействието на организираната престъпност. Не мога да повярвам на тези думи! Нали и вчера органите на реда проведоха поредната акция с емблематично име. Е, министърът на културата Вежди Рашидов каза, че акциите на МВР са театър и кино, но и на тези думи не вярвам. Той е човек на изкуството, проявил е креативност и толкоз. Не им вярвайте и вие.
Родната организирана престъпност била толкова добре организирана, че трудно спецовете щели да се справят с нея, като похвала и комплимент прозвуча самокритичното оправдание за безсилието на ДАНС. Не го вярвам. Не за друго, ами не сме наясно какво включват критериите и скалите за оценяване на организираността. Повече не вярвам на казаното в частта за възможностите на спецслужбите ни. Защото всички ги хвалят, а и "няма евроатлантически партньор", който "да не е върнал доверието си в българската правоохранителна система" (Цветан Цветанов).
Не мога да повярвам, че ДАНС абдикира от изпълнението на основната си мисия. Не за друго, а защото помня думите на Борисов след победата му на парламентарните избори преди година, а и в началото на 2010-а. Че повече няма да допусне стотина бандити да въртят на пръста си държавата. Не ми се вярва, че 300, известни и включени в "онзи списък", престъпници тормозят България, а армия от 70 000 полицаи, прокурори, съдии и пр. ги гони и не може да ги хване.
Вие вярвате ли, че бандитите не са вече достатъчно респектирани от декларираните намерения на управляващите не просто да им отнемат имуществото, да им затварят фирмите и заводите, а да им спретнат специални трибунали, чрез които по бързата процедура да им "видят сметката"? Аз не мога да повярвам. Както и не вярвам на всички приказки, дето се въртят насам-натам за ДАНС и нейната респектираща дейност.
Казват, че лагерите в ДАНС сега били малко повече оттогава, когато страниците на вестниците преливаха от коментари за телефонните разпечатки на Татяна Дончева или за заговорите на Иван Драшков. Не го вярвам! Някои продължават да твърдят, че в самата ДАНС имало действаща организирана престъпна група, както и че определени служители от спецслужбите са използвали чужди посолства за елиминирането на хора. Ама и това не го вярвам! Още по-малко вярвам на прокрадващите се от доста време слухове, че сценарият за преструктуриране на ДАНС, продуциран отвън, целял няколко неща: да се изритат можещите стари и да се настанят имащите нови, които да преразпределят докрай баницата. Не мога да повярвам и на бленуванията, че информационно-аналитичното звено "ДАНС" всъщност никак не се вписвало в концепцията и действията на Борисов, Цветанов и ГДБОП за "борба с организираната престъпност".
Не мога да повярвам, че дори частица от всичко написано по-горе е вярно. Но то не е за вярване в каква държава живеем...

Утре става ясна съдбата на коалицията

автор:Дума

visibility 109

/ брой: 224

Предстоящо

автор:Дума

visibility 55

/ брой: 224

2000 униформени бяха на пост

автор:Дума

visibility 51

/ брой: 224

За Цветанов оставката на Симеонов заздравявала властта

автор:Дума

visibility 52

/ брой: 224

България е в топ 5 на страните с най-висока инфлация в ЕС

автор:Дума

visibility 52

/ брой: 224

Пускат в продажба е-винетките от 17 декември

автор:Дума

visibility 43

/ брой: 224

Борисов иска 20% от гръцкия терминал за газ

автор:Дума

visibility 58

/ брой: 224

Въглища и дърва вече с опаковки и етикети

автор:Дума

visibility 42

/ брой: 224

Лавров: Газ през България само с гаранции от ЕС

автор:Дума

visibility 90

/ брой: 224

Шрьодер иска нови съюзници на Берлин

автор:Дума

visibility 70

/ брой: 224

Кратки новини

автор:Дума

visibility 49

/ брой: 224

Чехите протестират срещу премиера Бабиш

автор:Дума

visibility 43

/ брой: 224

И докога ще продължава това чудо?

автор:Петра Ташева

visibility 62

/ брой: 224

Думи за Велко Вълканов

автор:Методи Георгиев

visibility 95

/ брой: 224

Пациентите мрат, министърът вика: По стандарт е!

автор:Аида Паникян

visibility 134

/ брой: 224

С бюджет 2019 кабинетът нарушава Конституцията

автор:Велиана Христова

visibility 63

/ брой: 224