24 Март 2019неделя19:32 ч.

Румяна Коцева и учениците й представят български хитове

/ брой: 132

автор:Дума

visibility 533

Среща-разговор на тема "Българските евъргрийни от 70-те" организират Румяна Коцева и учениците от класа й по поп и джаз пеене на 14 юни от 18.30 ч. в "Студио 5", научи ДУМА от "Студио артес".
Срещата-разговор има за цел да запознае оригиналните изпълнители и автори на хитовете от 70-те години с младите изпълнители от класа на Румяна Коцева и да помогне за споделянето на емоции, свързани с избора и изпълнението на песните, както и интересни факти от музиката. Сред поканените са Михаил Белчев, Мими Иванова и Развигор Попов, Христо Кидиков, Маргарита Хранова, Кирил Маричков, Йорданка Христова, Йордан Караджов, Стефка Берова, Митко Щерев, Стефан Димитров, Надежда Захариева, Недялко Йорданов, Ани Богданова, Ани Върбанова, Найден Андреев, Александър Бръзицов и други, както и доайените от 60-те Ирина Чмихова, Маргрет Николова, Маргарита Радинска, Мими Николова, Лиана Антонова, Грета Ганчева, Михаил Йончев, Панайот Панайотов и Борис Годжунов. Разбира се, за гостите на това събитие специално ще има и изпълнения на живо на някои от песните.
Проектът "Българските евръгрийни" е поредица от ученически концерти и има за цел да представи образците на българската поп музика в различни етапи от нейното развитие и да предаде на съвременните млади хора неостаряващите послания и неизменните ценности, които тези произведения носят. Съвременните аранжименти и младежките изпълнения ще спомогнат за по-лесната естествена приемственост и възможността за пряк досег до сериозен опит и постижения на тези все така живи творби. Съфинансиран от Столичната община по програма "Култура", той е посветен на кандидатурата на София и Югозападния регион за Европейска столица на културата 2019.
Първият концерт "Българските евъргрийни от 60-те" се състоя на 6 октомври 2012 г. на лятната естрада в Борисовата градина, а тазгодишното издание ще бъде отново там на 22 юни от 19 ч. Входът е свободен.

 

Апартаментът

автор:Павлета Давидова

visibility 1486

/ брой: 56

Полюсите на българската фило-фобия

visibility 438

/ брой: 56

В Испания няма давност за фашизма

visibility 472

/ брой: 56