24 Април 2019сряда09:59 ч.

Денят на размисъл

/ брой: 106

автор:Лозан Такев

visibility 752

Вероятно за първи път ни се пада Светла събота за ден за размисъл... И дали ще го използваме по предназначение, ще стане ясно още на 13 май. А не е ли по-добре да "размисляваме" за равноапостолите св. св. Кирил и Методий... Май не отдаваме значимото на солунските братя. Днес все някои други братя ги изместват. Я братя Галеви, я Батко и Братко, я Маргините, я братя Илиеви, Драшкови, я братята Цецо и Бойко, които не са много по-различни от Галевите... Подслушвания, апартаменти, броим гласове предварително като в народната приказка за нероден Петко.
Не чувате ли всяка сутрин как политици се упражняват какво ще стане, ако..., как ще изглежда правителство, коалиция, ако... Как ще скочи минималната заплата десет пъти, как ще  изгоним монополите, как бедността ще се срине пред нормалността, как с три стъпки ще смачкаме безработицата, ако изберем 27 или 33...
Та, мислете, граждани, на 11 май в Светлата събота и в деня на светите Кирил и Методий какво ще направите на другия ден! Ден, в който ще има и паралелно преброяване от една австрийска фирма. Сиреч отново народни парици, уж от партийните субсидии, ще отидат в чужди фирми.
Дано поне паралелното преброяване на "дивите зайци" бъде полезно и сигурно, щом продаването и купуването на гласове е престъпление... Но, хайде и аз да не препрочитам приказката за нероден Петко, както всички останали медиатори, журналисти, социолози, политолози и пр. лъжесвидетели на безкрайния ни преход. Преход без край и без изход... Да доживеем до понеделник, па ще видим!

БСП: Законът за розата не решава проблемите в сектора

автор:Дума

visibility 182

/ брой: 79

Панелките почти изчезнаха от пазара на имоти

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Не е ясно реален ли е ръстът в приходите от туризъм

автор:Дума

visibility 126

/ брой: 79

"Еврохолд" увеличава капитала заради сделката с ЧЕЗ

автор:Дума

visibility 91

/ брой: 79

Влакът на Ким влезе в Русия

автор:Дума

visibility 0

Новата софийска крепост на фюрера

автор:Мирослав Попов

visibility 576

/ брой: 79

Каварна, любов моя!

автор:Аида Паникян

visibility 232

/ брой: 79

Хомеопатията е илюзия, която вреди

автор:Велиана Христова

visibility 213

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ