24 Април 2019сряда09:59 ч.

67 заглавия и 7 от тях

Излезе поредната книга "Лозанки" - мажоритарни, предсрочни, служебни

/ брой: 94

автор:Лозан Такев

visibility 631

Стотина книги минаха през ръцете ми като издател досега чрез издателската къща "Александрова дизайн". Повечето от тях имат мъчителна биография, особено моите авторски...
Много от тях имаха подкрепата на приятели и патриоти, но имаше и такива, които останаха само с обещанията за такава и трябваше да чакат подкрепата на читатели или разчитаха на личното ми финансово участие в тяхното производство.
Няма как тук да не отбележа благодарността си към всички, които през годините подкрепиха и финансово тези издания. Техните имена стоят в съответните книги. Още веднъж поклон пред жеста им, към желанието да подпомогнат патриотични инициативи, патриотични и родолюбиви теми и автори, които присъстват с творчеството си в малките литературни сборници в джобен формат в една поредица, дело на "Александрова дизайн", събрана условно в библиотека "Софийски бюлетин".
Седем от книгите са с лозанките - един нов творчески поглед към живота, който живеем. В тях няма нищо измислено. Всичко е в огледалото на действителността, която ни заобикаля. Преди 43 години се появи първата "Всяка есен аз ставам войник", дело на Военното издателство, седем години по-късно - "Целунете хляба", на издателство "Народна младеж", след това "Щурче под лозата", "Петдесет пролети", "Бог се роди, Коледо", "Скръбта живее с нас", "Безсмъртни музикални миниатюри", "Виж ми окото", "Кутията на Пандора", "Новина номер едно", "Сто грама фъстъци", "Сините франкофони", "Надпартиен секс", "Пижо, Пенда и демокрацията", "Утре започва от лани". Тук са детските книжки "Весел буквар", "Весела математика", "Весело междучасие", "Моите клоуни", "Всеки ден не е Великден", играта "Банков лабиринт", игрите с карти за изучаване на български, руски, английски и френски език.
Не мога да пропусна някои по-нестандартни заглавия като "Българският триъгълник" - 1 и 2, "Акация Трендафилова", "Сатира без ДДС", "Клюки по мобифона", бележника "Господари на мълчанието", Царската сатира - две книжки, "Тристишия за поданици", романа в епиграми "Слана". В тези 67 заглавия поставям още "Ревю", "Рошавата гарга", "Сто лица в джобен формат", "Разпродажба", посветена на творчеството на Елин Пелин, "55 думи и още нещо", "58 минути в рими", "60 крачки към Европа", "60 изповеди на хартиен носител", "45 стихотворения", "Балотаж", "Смях край урната", "Цели епиграми за частични избори", "Кратки уроци по дълголетие", "Приятелски огън", "Стихове на пишеща машина", "Автограф от Бузлуджа", "Младостта не е порок", "Заедно за Малкия Иванчо", "Софийски бюлетин за нивото на демокрацията". В тази поредица стоят и "Вашите песни без ноти", "Незабравими съветски песни", "65 песни за цял живот", "Заспали чувства".
И като прибавим седемте книжки с лозанки между 2008 и 2013 г., вероятно ще станат 67 заглавия, от които нямам никакво основание да се срамувам...

БСП: Законът за розата не решава проблемите в сектора

автор:Дума

visibility 182

/ брой: 79

Панелките почти изчезнаха от пазара на имоти

автор:Дума

visibility 333

/ брой: 79

Не е ясно реален ли е ръстът в приходите от туризъм

автор:Дума

visibility 126

/ брой: 79

"Еврохолд" увеличава капитала заради сделката с ЧЕЗ

автор:Дума

visibility 91

/ брой: 79

Влакът на Ким влезе в Русия

автор:Дума

visibility 0

Новата софийска крепост на фюрера

автор:Мирослав Попов

visibility 576

/ брой: 79

Каварна, любов моя!

автор:Аида Паникян

visibility 232

/ брой: 79

Хомеопатията е илюзия, която вреди

автор:Велиана Христова

visibility 213

/ брой: 79

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ