17 Април 2021събота15:45 ч.

Едуард Стойчев:

Делът на сивия сектор при храните все още е висок

/ брой: 16

автор:Дума

visibility 6

Сивият сектор при храните в България все още е на много високо ниво, заяви председателят на Държавната комисия по стоковите борси и тържищата (ДКСБТ) Едуард Стойчев, предаде еcon.bg.
По думите му преди навлизането на големите търговски вериги 50-60% от сектора е бил сив. В момента се наблюдава подобряване, което може да се види от това, че никъде в търговските обекти клиент не си тръгва без касова бележка. Скорошно проучване, направено с европейско финансиране, е отбелязало 36,7% сива икономика във всички сектори, като нивата са все още високи и при храните. Ето защо на този етап няма как да се намали ДДС при храните, категоричен е Стойчев. Нека първо всички производители се научат да си плащат ДДС-то и тогава държавата ще го намали, предполагам, заяви той.
Прогнозите му за 2013 г. са за стабилни цени на храните на едро. Той добави, че годината ще бъде белязана с ниското потребление по цял свят. Председателят на ДКСБТ добави, че цените на храните са пряко свързани с тези на петрола. Ако петролът поскъпне, ще поскъпнат и хранителните продукти.

Чужденците се отказват масово от почивка у нас

автор:Дума

visibility 630

/ брой: 74

Само една от четири ябълки на пазара е българска

автор:Дума

visibility 302

/ брой: 74

Тройно по-голям износ на вино

автор:Дума

visibility 345

/ брой: 74

БАБХ е спряла вноса на 1203 тона плодове, ядки и мед

автор:Дума

visibility 262

/ брой: 74

Ваксинационните паспорти

автор:Аида Паникян

visibility 480

/ брой: 74

Датата

автор:Дума

visibility 263

/ брой: 74

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. За повече информация можете да прочетете нашата политика за бисквитките и политиката ни за поверителност.

ПРИЕМАМ