26 Март 2019вторник13:17 ч.

In memoriam

Отиде си писателят Румен Балабанов

/ брой: 239

автор:Дума

visibility 1138

Румен Балабанов остава в читателската памет като великолепен разказвач и сатирик. Никога не правеше компромиси с творчеството си и личностното си поведение. Остана честен до последния си ред. С много обич се прощаваме с колегата и приятеля Румен Балабанов, се казва в изпратения до медиите съболезнователен адрес от Съюза на българските писатели.
Румен Балабанов е роден на 21 май 1950 г. Завършва българска филология в СУ "Св. Климент Охридски". Бил е репортер в Радио София, редактор във в. "Стършел", зам. главен редактор на в. "Литературен фронт", главен редактор на в. "Психо", директор на ТВ канал "2001", последно - главен редактор на писателския вестник "Словото днес".
Автор е на повече от 20 книги, сред които сборниците с проза "Медена роса", "Състезанието приключи в нула часа", "Телепатия", "1/2 омраза"; на романа "Някой си отиде", сборника с публицистика "Хора без грим", пиесата "След завоя" и др.
Поклонението пред тленните останки на писателя ще бъде днес от 13.30 ч. в черквата на Централните софийски гробища. Мир на праха му!

Ново мащабно прекъсване на тока във Венецуела

автор:Дума

visibility 285

Искат да направят "Св. София" джамия

автор:Дума

visibility 210

/ брой: 58

Докладът на Мълър: Няма сговор на Тръмп с Москва

автор:Дума

visibility 171

/ брой: 58

Докато не настъпи вечен мир на Земята

автор:Константин Иванов

visibility 206

/ брой: 58

Организиран хаос в поземлената реформа

автор:Дума

visibility 272

/ брой: 58

Столица на културата ли? Такъв кич няма и в Африка

автор:Дума

visibility 204

/ брой: 58