26 Март 2019вторник13:19 ч.

Приз

Елка Няголова с наградата "Мара Белчева"

/ брой: 238

автор:Дума

visibility 1044

Поетесата Елка Няголова е новата носителка на националната литературна награда "Мара Белчева", която се връчва от община Севлиево и Съюза на българските писатели, научи ДУМА от електронната поща. Втората награда се присъжда на поетесата Мариана Дафчева от Асеновград, а третата - на Цонка Христова от гр. Дряново. Специалната награда на Бизнес сдружение "Севлиево XXI век" се присъжда на севлиевската поетеса Даниела Йорданова.
Елка Няголова е родена в Добрич. Живее във Варна. Председател е на международното творческо обединение "Славянска литературна и артистична академия". Директор за Балканите на МАПП (Международна асоциация на писателите и публицистите). Създател и главен редактор е на сп. "Знаци". Член на Съюза на българските писатели.
Авторка е на 16 книги, издадени в България, както и на 5 - в чужбина. Носителка е на националните литературни награди: "Южна пролет" - за дебют, "Изворът на Белоногата"- за цялостно творчество, наградата на издателство "Христо Ботев", "Дора Габе" - за цялостно творчество. Лауреат е на учредената в Полша международна литературна награда "Белият ангел на поезията", както и на руските награди "А.С.Грибоедов", ордена "М.Ломоносов", Пушкински медал - от Академията на руската словесност, на Есениновската награда "Златна есен" и др.

 

Ново мащабно прекъсване на тока във Венецуела

автор:Дума

visibility 285

Искат да направят "Св. София" джамия

автор:Дума

visibility 210

/ брой: 58

Докладът на Мълър: Няма сговор на Тръмп с Москва

автор:Дума

visibility 171

/ брой: 58

Докато не настъпи вечен мир на Земята

автор:Константин Иванов

visibility 206

/ брой: 58

Организиран хаос в поземлената реформа

автор:Дума

visibility 272

/ брой: 58

Столица на културата ли? Такъв кич няма и в Африка

автор:Дума

visibility 204

/ брой: 58