19 Ноември 2018понеделник14:30 ч.

ново:

БСП няма да се регистрира в парламента. Настоява за предсрочни избори. Очаквайте подробности БСП няма да се регистрира в парламента. Настоява за предсрочни избори. Очаквайте подробности

Гришчук станал световен шампион с червени и сини таблетки

/ брой: 166

автор:Дума

visibility 503

Наскоро спечелилият световната титла по блиц Александър Гришчук обяви, че е взел златния медал благодарение на два вида таблетки, предоставени му от друг участник в първенството - Борис Гелфанд. В интервю след края на надпреварата руският гросмайстор благодари на израелския си колега, който му помогнал в труден момент. "Разболях се още след първия ден на първенството по ускорен шах (то се проведе преди блица и в него нашият Веселин Топалов спечели бронзов медал след победа в последния кръг именно срещу Гришчук, б.а.), и то доста сериозно - с температура и всичко останало, разказа шампионът. - И тогава Борис ми даде някакви израелски таблетки. Точно като в "Матрицата" - червени и сини хапчета. Няма да разкривам цялата схема, но в общи линии преди лягане се пие червено хапче, а на няколко пъти през деня - синьо", припомня си лечението Гришчук. И после с присъщата си прямота си вкарва нещо като автогол: "Имах усещането, че това е някакъв допинг, защото при крайното физическо изтощение, което изпитвах, главата ми съобразяваше доста добре." Шампионът чистосърдечно признава, че изобщо не е  наясно какви са тези таблетки, тъй като на опаковката имало само надписи на иврит. "Борис просто ми каза: "Вярвай ми и ги вземай" и аз го послушах". И за да "благодари" на спасителя си, добавя: "Явно с това могат да се обяснят последните успехи на Гелфанд в най-важните състезания."
    Въпреки че повечето шахматни форуми и блогове се подпалиха след това интервю, голяма част от феновете са склонни да простят поредната ексцентричност на талантливия Гришчук. Смятан за един от най-обещаващите съвременни млади шахматисти, 28-годишният руснак е и един от малкото от елита, който си позволява да живее като бохем. Според собствените му признания той е един от петимата в топ 100, които все още пушат. Той самият не крие, че му се случва да разтоварва от шахматното напрежение с някоя и друга чашка, а до неотдавна сериозно се колебаеше дали да не зареже черно-белите квадрати заради покера, където също се изявява доста успешно. Освен това младият гросмайстор притежава две много ценни качества, нужни и за двата вида спорт - изключително здрави нерви и висока скорост на вземане на решения. Това му помага да показва постоянно високи резултати в бързите шахматни дисциплини и според специалистите единствено заболяването му е попречило да се представи по-добре на световното първенство по ускорен шах, където остана пети.
 

22 млн. лева повече в бюджета на София за чистота

автор:Дума

visibility 0

Миньор загина в рудник в Мадан

автор:Дума

visibility 31

Пожар край Околовръстното в София

автор:Дума

visibility 101

60% от пътната мрежа влиза в тол таксите

автор:Дума

visibility 63

Въглища и дърва вече с опаковки и етикети

автор:Дума

visibility 215

/ брой: 224

България е в топ 5 на страните с най-висока инфлация в ЕС

автор:Дума

visibility 150

/ брой: 224

Пускат в продажба е-винетките от 17 декември

автор:Дума

visibility 124

/ брой: 224

Борисов иска 20% от гръцкия терминал за газ

автор:Дума

visibility 165

/ брой: 224

Съветът на ЕС подкрепи споразумението за Брекзит

автор:Дума

visibility 0

Пациентите мрат, министърът вика: По стандарт е!

автор:Аида Паникян

visibility 841

/ брой: 224

С бюджет 2019 кабинетът нарушава Конституцията

автор:Велиана Христова

visibility 244

/ брой: 224

И докога ще продължава това чудо?

автор:Петра Ташева

visibility 245

/ брой: 224

Думи за Велко Вълканов

автор:Методи Георгиев

visibility 295

/ брой: 224