22 Март 2019петък11:39 ч.

Волейболистите в Белгия

Националите ще играят контроли с олимпийския и световния шампион преди Игрите в Лондон

/ брой: 162

автор:Мариан Владимиров

visibility 571

Волейболистите от мъжкия национален отбор отпътуваха за Белгия, където ще се подготвят една седмица до началото на ХХХ Олимпиада в Лондон. Найден Найденов ще качи възпитаниците си на самолета за столицата на Обединеното кралство Лондон след едноседмична подготовка в Кралство Белгия на 20-и и на 21-ви ще ги изпробва в спаринг с олимпийския шампион от Пекин 2008 САЩ. На 25 юли нашите ще играят контрола и със световния шампион и проверка с Бразилия.
На летище София майката на близнаците Георги и Валентин Братоеви им подари китки здравец и малки икони със Св. Георги за късмет, здраве и с пожелание за медал. Бабата пък на Николай Николов е дала на него и Тодор Алексиев талисман под формата на човече-ключодържател, които националите са си сложили на олимпийските раници. Три от приятелките на момчетата - на Цветан Соколов, Георги и Валентин Братоеви, изпратиха тима ни въпреки доста ранния час.
Само двама волейболисти - Теодор Салпаров и Виктор Йосифов, бяха облечени в олимпийската си екипировка, част от останалите носеха раниците и саковете от БОК, а някои бяха в екировката на националния тим. Освен 12-те заявени пред МОК играчи Найден Найденов и Любо Ганев отпътуваха за Маасейк и с трите си резерви - Боян Йорданов, Владислав Иванов и Костадин Гаджанов.
"Условията в Маасейк и базата на Нолико се оказаха най-добри. Най-близко е до Лондон, няма да пътуваме дълго, за 30 минути ще бъдем във Великобритания. Така ще се откъснем от шума в България. На отбора всякакви фактори влияят, а ние искаме по-голямо спокойствие", заяви селекционерът Найден Найденов преди полета за Брюксел. Той се надява отборът да покаже добра игра и да се представи максимално добре на Олимпиадата.
"Не мисля, че ще се задоволим с класиране за 5-8 място. Ако влезеш в осмицата, един мач решава всичко на Олимпиадата. Да се надяваме, че ще изиграем точно този мач, точно когато трябва. За първи път като треньор отивам на такъв форум, в работата си гледам да запазя спокойствието и да няма пренавиване", каза още Найденов.
 Капитанът на тима Владимир Николов, който ще напусне националния след Олимпиадата, призна, че най-реалното ни класиране е достигане на 1/4 финал. "За медал трябва да имаме и късмет", добави Николов. Нашите стартират срещу домакина Великобритания на 29 юли, 2 дни след откриването на Олимпиадата.

"Топлофикация София" пак трупа дългове

автор:Дума

visibility 136

/ брой: 56

"Булгаргаз" ще купува газ извън Русия

автор:Дума

visibility 247

/ брой: 56

Съдбата на пакета "Макрон" остава неясна

автор:Дума

visibility 140

/ брой: 56

Няма да има дълго отлагане на Брекзит

автор:Дума

visibility 62

ЕС готов да отложи Брекзит до 22 май

автор:Дума

visibility 173

"Брекзит" се заплете още повече

автор:Дума

visibility 184

/ брой: 56

ЕНП замрази членството на ФИДЕС

автор:Дума

visibility 175

/ брой: 56

Апартаментът

автор:Павлета Давидова

visibility 570

/ брой: 56

Полюсите на българската фило-фобия

visibility 207

/ брой: 56

В Испания няма давност за фашизма

visibility 238

/ брой: 56

ПРИКАЗНА ЖЕРАВНА

автор:Петра Ташева

visibility 140

/ брой: 56