22 Март 2019петък15:11 ч.

Ex Libris

Непубликувани творби на Славчо Донков

/ брой: 110

автор:Дума

visibility 21

Сборник с непубликувани досега разкази и  една повест на Славчо Донков под заглавие "Метличини очи" пусна издателство "Коралов и сие".
След издадения преди време непубликуван приживе роман "По тънка нишка вървя" на рано напусналия ни колега от в. "Народна младеж", "Поглед" и "Отечествен фронт", редактор в издателствата "Народна младеж" и "Отечество", известен поет и писател-  това е втора книга от личния архив на автора. Заслугата за нейното излизане е на съставителите Георги Михалков и проф. Здравко Чолаков, а най-вече на издателите: журналиста Любомир Коралов и неговата съпруга Елена Бърдарова, нагърбили се с финансирането и излизането на книгата.
Сборникът включва неиздаваните досега разкази "Пътят към тревите небесни или записки за дървета", "Метличини очи" и "Бялата лястовица", както и повестта "Сватба". Предговорът към книгата е на проф. Здравко Чолаков, а художественото оформление - дело на художника Венелин Вълканов. 
Неотдавна в гр. Нови Искър, родното място на Славчо Донков, бе отбелязана 70-годишнината от рождението на писателя, като по време на честването кметицата Даниела Райчева съобщи за  решението на местната управа улицa на града да бъде назована с името на писателя - едно намерение, достойно за уважение и похвала!
 

Няма да има дълго отлагане на Брекзит

автор:Дума

visibility 104

ЕС готов да отложи Брекзит до 22 май

автор:Дума

visibility 189

"Брекзит" се заплете още повече

автор:Дума

visibility 207

/ брой: 56

Апартаментът

автор:Павлета Давидова

visibility 712

/ брой: 56

Полюсите на българската фило-фобия

visibility 245

/ брой: 56

В Испания няма давност за фашизма

visibility 275

/ брой: 56

ПРИКАЗНА ЖЕРАВНА

автор:Петра Ташева

visibility 153

/ брой: 56